Руското министерство на отбраната опроверга твърденията на Анкара!

Автор: Няма коментари Сподели:

Руското министерство на отбраната опроверга твърденията на Анкара за нарушаване на въздушното им пространство от руски самолет. 

“Не е имало никакво нарушение на въздушното пространство на Турция от самолети на руската авиогрупа в сирийската арабска република. Твърденията на турската страна за нарушение на въздушното им пространство от руски самолет Су-34 – това е просто голословна пропаганда”, заяви пред руското агенция “Интерфакс” официалният представител на руското военно министерство Игор Коношенков.

Той допълва: “Уверен съм,че турските специалисти по ПВО са наясно,че радарите, с които се осъществява контрола на въздушното пространство, могат да фиксират само височината курса и скоростта на обекта във въздуха. Нито един от тези радари не може да каже типа и страната от която идва въздушния обект – Русия или САЩ или т.нар. “Анти ИДИЛ коалиция”, казва спецът.

Според него би могло да се разбере вида и принадлежността на самолета само с пряк визуален контакт, ако на това място е имало втори самолет, какъвто не е съобщено да е имало.

“Да се твърди сериозно, че с помощта на тези радари са дадени предупреждения на руски и на английски, е работа само на неграмотни пропагандатори”, подчертава Коношенков. 

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/

Предишна статия

Къде робите имат триетажни къщи?

Следваща статия

Норвегия е най-добрата страна за живеене в света!

Други интересни