Русия – Европа.

Автор: Няма коментари Сподели:

Ръководителят на комитета по международни отношения в Държавната дума на Русия Алексей Пушков посъветва ПАСЕ (Парламентарната асамблея на Съвета на Европа) да се заеме с въпросите за бежанците в страните от Европейския съюз, със ситуацията в Украйна и временно да забрави за Русия.

По думите му степента на адекватност на оценките на организацията остават на същото ниво както и преди. Лаконичната критика Пушков отправя към председателя на ПАС Ан Брасер и съответната й реплика за отказа на някои европейски страни да приемат бежанци.

По-рано през седмицата зам.-ръководителят на руската делегация в ПАСЕ Леонид Слуцкий заяви, че руската страна е взела решение да не участва в зимната сесия на асамблеята.

По думите му Русия ще се върне в Страсбург само при равноправни условия и в случай на гаранции за пълни правомощия на делегацията, които бяха замразени през януари 2015 година.

Председателят Ан Брасер отговори на това, че отказът на руската делегация да участва в зимната сесия на ПАСЕ автоматично ще анулира нейните пълномощия за цялата 2016 година.

https://news.bg

Предишна статия

Google – 22 000 000 000 долара печалба от Android!

Следваща статия

В Севлиево са измерени минус 28 градуса по Целзий тази сутрин!

Други интересни