Прокуратурата в Пловдив разпореди проверка…

Автор: Няма коментари Сподели:

По реда на общия надзор за законност районният прокурор на гр. Пловдив – Гергана Мутафова разпореди пълна проверка на фирмите за търговия с препарати за растителна защита на територията на общините – Пловдив, Родопи, Марица, Куклен, Перущица, Кричим, Стамболийски, Съединение, Калояново, Хисар, Брезово и Раковски.

Тя ще бъде извършена съвместно от служители на отдел „Икономическа полиция“ към ОД на МВР-Пловдив, на Областната дирекция по безопасност на храните и на Националната агенция по приходите, съобщиха от прокуратурата. 

Повод за проверката са публикации и сигнали в средствата за масова информация, които съдържат данни за допускани закононарушения при съхраняването, търговията и употребата на препарати за растителна защита.

Извършва се на основание член 145 алинея 1 точки 1, 3 и 6 от Закона за съдебната власт, според който прокурорът може да изисква документи, обяснения, експертни мнения и други материали, както и да възлага на съответните органи при данни за престъпления или за незаконосъобразни актове и действия да извършват проверки и ревизии в определен срок, като му представят заключение.

В разпореждането на районния прокурор на гр. Пловдив – Гергана Мутафова е посочено, че предмет на проверката е цялостната дейност на фирмите, които осъществяват търговия с препарати за растителна защита, нормативната база, по която извършват дейността си и законосъобразността на извършените продажби.

Периодът, който ще бъде ревизиран е от 1 септември 2015 г. до момента. Срокът за приключването е едномесечен. Резултатите от проверката ще бъдат докладвани в Районна прокуратура – Пловдив, където ще се преценят по нататъшните действия с оглед установяване на евентуални закононарушения с цел подобряване на обществената среда при търговията с опасни препарати за растителна защита. 

http://pik.bg/

Предишна статия

Македония временно затвори границата за мигранти с Гърция!

Следваща статия

Депутат със стряскащи разкрития за аферата на Петър Москов с ваксините!

Други интересни