Бежанците тръгват през България!

Автор: Няма коментари Сподели:

Експерти подготвят план, съгласно който България ще бъде крайно ощетена за пореден път.

Съгласно плана на експерти от Виена, Брюксел и Берлин, границата между Гърция и Македония ще бъде затворена и над нея ще бъде разположено сериозно наблюдение, споредтаблоидът Bild..

На Балканите ще трябва вече да започнат да разделят бежанците на политически и икономически.

За да се реализира планът, ще се наложи увеличаване на контингента на граничната агенция на ЕС Фортест в региона.

 Ако Гърция не може да спре потока от бежанци от Турция и ако Турция от своя страна не се справя, то потокът трябва да бъде спрян от Гърция.

Предвижда се работата трябва да започне от март.

В резултат на това Гърция ще се превърне в мегалагер, европейски център за бежанците, разпределителен и депортационен център, — пише изданието.

В тази връзка, според данни на изданието, Гърция може да разчита на европейски финансова помощ в размер

на 320 милиарда евро.

Що се касае до разпределението на бежанците, то новата програма предполага от общия поток да се отделят мигрантите от Мароко, Алжир, Пакистан и Бангладеш — и те да се депортират направо от Гърция.

Изданието се позовава на австрийските правителствени кръгове. Според тяхната информация, в последно време за разлика от лятото и есента потокът бежанци се е променил и сега има повече икономически бежанци, които се насочват на север.

Отбелязва се, че и канцлерът Ангела Меркел, и австрийският концлер Вернер Файман изпитват сериозен натиск както от страна на опонентите си, така и от редица свои съпартийци.

Изданието не  отбелязва нещо много същесветно –

Ако границата между Гърция и Македония бъде затворена, то потокът от бежанци ще се насочи от Гърция през България.

През ноември 2015 година стана ясно, че потокът от бежанци на гръцко-македонската граница става все по-голям. Македония издигна ограда, за да спре мигрантите, което създаде допълнително напрежение на границата.

Оградата е факт. Бежанците вече не могат да я преодолеят, а и полицията я пази.

През границата преминават само мигранти-бежанци от конфликтни точки. Македонците пускат хора само от Ирак, Сирия и Афганистан. Гърците пък извършват последната си проверка от другата страна.

Липсват храна, подслон и елементарни санитарни условия. А идват все повече бежанци.

Според Дойче веле, повечето българи възприемат бежанците като опасност и риск. 63 на сто от българите считат, че бежанският поток е опасен за страната.

Home

Предишна статия

57 държави подписаха участие в китайска банка – конкурент на СБ и МВФ!

Следваща статия

СЕСИЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ХИСАРЯ!

Други интересни