Парижката полиция разследва нападението срещу полицейски участък като терористичен акт!

Автор: Няма коментари Сподели:

Френският антитерористичен отдел е поел разследването на нападението срещу полицейски участък в Париж днес преди обед, след разкритията, че ликвидираният на място нападател е бил привърженик на “Ислямска държава”. 

Инцидентът стана точно в годишнината на терористичните атентати срещу френския сатиричен вестник “Шарли ебдо”. 

Според говорител на френското вътрешно министерство мъжът е бил въоръжен с нож, но е носел само имитация на колан с експлозиви. При опита си да нахлуе в участъка той извикал “Алах е велик”. 

По-късно властите установиха, че нападателят е носил в себе си лист хартия със знамето на “Ислямска държава” и надписи на арабски език, в които групировката поема отговорността за нападението, предаде БНР.  

 Засега няма никакви данни нападателят да има съучастници. Но дори това да е изолиран акт, той става точно на годишнината и дори приблизително в часа на терористичното нападение в редакцията на сатиричното списание “Шарли ебдо”, при което братята Куаши застреляха 12 души. 

Инцидентът отново предизвика напрежение в Париж, отбеляза Реджи ле Сомие, редактор в “Пари мач”. “Фактът, че е избрал точно датата 7 януари е красноречив – годишнината от нападението срещу “Шарли ебдо”. Може да е сам, но може да има последователи – още не знаем, така че напрежението е сериозно.” 

Инцидентът е станал само няколко минути след новогодишната реч на президента Франсоа Оланд пред френските сили за сигурност, на която той призова за затягане на мерките за сигурност, за координация в охраната на различните институции, както и за ускоряване на съдебните процедури срещу терористите.

 “Тази церемония е преди всичко знак за признателност и памет. Тя е посветена на първо място на полицаите, убити на 7 и 8 януари миналата година. Нека го повторя и днес: никога няма да ги забравим. Те загинаха, за да можем да живеем свободно.” 

Оланд съобщи също, че около 200 предполагаеми терористи са получили отказ да напуснат Франция. 

http://pik.bg/

Предишна статия

Синът на кокаиновия крал Пабло Ескобар…

Следваща статия

Хора на Цветан Василев подслушвали незаконно магистрати за източването на КТБ!

Други интересни