Златната кокошка на Лютви Местан нагази в скандални интереси.

Автор: Няма коментари Сподели:

Императорът от село Цалапица Венцислав Каймаканов се изявява като финансов мозък на Лютви Местан и останалите отцепници от ДПС, научи ПИК.

За скандалният депутат е отредена главна роля в користния сценарий за подмолното овладяване на ДПС и предлагането му на турския президент Реджеп Ердоган.

Оказа се, че Каймаканов, който е зет на финансовия министър в кабинета “Костов” Муравей Радев, е оплетен в обръч от интереси свързани с производството на тютюн и отглеждане на едър рогат добитък.

Възходът му достигна невиждани висоти именно по времето на Муравей Радев, котато успя да приватизира най-апетитните парчета в Пловдив.

Каймаканов е заподозрян в участие в различни схеми и политически и икономически обръчи, един от които на бивш еко министър. Говори се и за заем между двамата в размер на 100 хиляди евро, който сегашният кандидат дал на Чакъров и участието им в различни схеми.

Пловдивчани открито възроптаха, когато Каймаканов им беше натрапен за областен управител. Той претърпя и тотален провал на местните избори в Цалапица, където не успя да добута неговия кандидат до кметския стол.

Сега Каймаканов, който никога не е бил член на ДПС, жадува за реванш и вижда своята ракета-носител в лицето на Лютви Местан, който бе посочен от проф. Божидар Димитров за агент на влияние за турското правителство.

Водеща роля в задкулисната игра за подмяната на ДПС е отредена и за бившата спортна министърка Мариана Георгиева, за която се твърди, че е в сърдечна връзка с Местан.

Отцепниците планирали поредица от срещи с турския посланик Сюлейман Гьокче, който е сочен за топлата връзка между Местан и турските власти.

Заговорът обаче щял да удари на камък, защото Турция започна постепенно да оттегля подкрепата си за Местан след категоричния отказ на премиера Борисов да се срещне по Коледа с външния министър на южната ни съседка.

http://pik.bg/

Предишна статия

Прогноз погоды в Болгарии на 5 января!/на руски език/

Следваща статия

Потребители скочиха срещу ЧЕЗ! Некадърниците не могат да отстранят поредната си авария, костваща електроуредите на хиляди домакинства!

Други интересни