Русия и “Газпром” нямат никаква вина по случая “Овергаз”, Путин обича България!

Автор: Няма коментари Сподели:

Парата от новогодишната баница винаги се пада на мен. Това заяви премиерът Бойко Борисов в ефира на Би Ти Ви. “Баницата с късмети тежко се манипулира у нас. Братовчедът я прави и той си слага знаци, та парата винаги е у мен”, уточни той.

“Посрещнах Новата година в нас традиционно. До 9 часа бях в Министерски съвет заради проблема с газа и след това вечеря и в 12:30 си легнах, който има мерак да пие до сутринта, аз на другия ден имах интервю”, заяви още той.

“Това, което финиширахме в последния ден на Новата година с повече от 2 млрд. лева приходи направихме доста. За много сектори се дадоха допълнителни пари. Тютюнопроизводителите винаги се оплакват, защото ако е некачествен тютюна, няма кой да им го купи. Хората казаха, че се чувстват като роби на тютюна. Те имат друг избор, но понеже са свикнали да гледат тютюн ние им дадохме дотация от 130 000 000 лева”, заяви премиерът и отново припомни колко средства са отпуснати на различни сектори.

“За пенсионерите 150 000 000 лева от събраните от борбата с контрабандата. 100 000 000 лева отидоха за мостовета, които няха станали на юфка и щяха да паднат. 1 000 000 000 лева държавата прави подарък за саниране на блоковете. Заделили сме втори милиард отново за саниране за тази година. 

Хората се радват на топлото. Дадохме увеличение на учителите, на армията, 185 000 000 лева на МВР. Дадохме и за загражденията на границата. Огромни пари се дават. Само последната седмица имаше 380 000 000 лева спестявания, почти всеки българин има своя собственост и по 3-4 коли.”, уточни той.

По отношение на кризата с газа, премиерът посочи, че информацията е била манипулирана.

Понеже българинът след онази студена зима гледа малко с недоверие като се каже руски газ, трябва да внеса едно малко уточнение. Русия и “Газпром” нямат никаква вина по случая “Овергаз”. Много ми е странно някой – искал да открадне бизнеса на някого си. Много си измислят”, посочи той.

„На 31 след обяд да дойде такова писмо от “Овергаз” до нас относно гарантиране на доставки на природен газ”, коментира премиерът и запита –  Когато някой се обръща към теб с молба, това крадене на бизнес ли е? Считате ли, че е нормално да изправиш държавата на нокти за подписване на договора?”, запита риторично Борисов.

 

 „Ако не го бяхме подписали, имаше 2 хипотези. Домакините остават без ток и кого ще напсуват, със сигурност мен. Наглост е да ми пише писмо, че ме моли, моли държавното дружество да му вземе договора. Нямаше да позволим да спре газът, щяхме да пренасочим газ от държавните тръби”, заяви премиерът и допълни – „свършвам с това, че се ядосах”.

“Какво означава фактът, че Путин се снима на календар с вашето куче”, попита водещият Хекимян.

“Ами, че ни обича”, отговори премиерът и допълни, че руснаците не правят нищо случайно.

„Ние сме в ЕС и в НАТО и именно затова спряхме Южен поток. Когато всичко се изправи, нямаме нищо против да реализираме проекта”, коментиира още той.

По отношение на скандала с Местан, Борисов заяви, че не се меси в други партии.

„Имам си достатъчно голяма партия, за да внимавам да не се разцепи. Това да разчиташ, че Ахмет Доган е подвластен на Русия ми се струва доста измислено. С господин Местан работихме доста време и не мога да кажа нищо лошо в комуникацията с него. Но в същото време желанието на турското посолство да се намеси в този конфликт ме накара да съм много мнителен”, посочи Борисов.

„Последното обаждане беше в  1 часа през нощта и аз отказах разговора”, заяви премиерът и уточни, че и Ердоган и Давутоглу са се опитали да се свържат с него по всякакъв начин.

“Не искам да давам акъл на Доган дали да е връща в политиката, но реакцията му към Местан беше много остра, дори брутална”, посочи Борисов.

По отношение на разделението в ДСБ, Борисов посочи – “Всички са мои министри и аз съм техен премиер. Не ги деля по никакъв принцип”.

За работата на министър Тодор Танев има претенции от Реформаторския блок. Борисов обаче отрече да е воден разговор за смяна или друга по-добра кандидатура. Николай Ненчев и Даниел Митов се справят прекрасно, добави премиерът.

“Сега съм кротък човек, но търпението ми има граници”, коментира още Борисов.

В заключение той заяви, че Росен Плевнелиев е успешен президент. “Първо той трябва да каже дали ще се кандидатира за нов мандат и тогава аз ще кажа дали ще го подкрепя”, каза още премиерът.

Борисов пак посочи, че на предстоящите президентски избори няма да се кандидатира за държавен глава и, че е вече не е удобно да му се задава този въпрос.

Премиерът посочи още, че не се е отказал от нито една реформа за 2016-а. По думите му е имало кризи през предходната година, но те според него са преодолени.

По отношение на Янева и Ченалова, премиерът заяви, че лично той е много доволен, че те вече не са съдийки. “Има разследване. Записите са малко манипулирани”, посочи още той. 

По отношение на дъщеря му и бременността ѝ, Борисов посочи, че е бил много притеснен за нея, когато са обсадили къщата им. “Тя беше на много тежки медикаменти, сега като я гледам усмихната и щастлива, явно хормоните работят по друг начин”, заяви той. На въпрос дали внучето му ще бъде кръстено на него, премиерът кратко отговори – “Ако са умни”.

Той обаче с чувство на хумор заяви, че детето може да му вика “дядо”. “Ми как да ми вика – чичо ли?”, запита премиерът. 

“Аз съм малко суеверен. Нито питам, нито разпитвам. Само да са живи и здрави”, пожела си още Борисов за семейството си.

http://pik.bg/

Предишна статия

Потребители скочиха срещу ЧЕЗ! Некадърниците не могат да отстранят поредната си авария, костваща електроуредите на хиляди домакинства!

Следваща статия

Коментар от 04 януари за снега в Община Хисаря!

Други интересни