ДНЕС ЗАКОНЪТ Е БУХАЛКА

Автор: Няма коментари Сподели:

Поредно съдебно заседание днес за заличаване по искане на прокуратурата на партия „Възраждане“. Хора споделяха, че са били притискани от службите да дават показания, които да помогнат за прекратяването на тази неудобна за властта партия. Никой не беше учуден. Защото законът в България се ползва само като бухалка срещу тези, които не са съгласни смирено да чакат края си.

И тук прозира поръчката на управляващата партия. Решение по делото ще излезе около изборите. Така, че неудобните да бъдат елиминирани от участие. Както би казал Гешев, готино е изборът да е с един кандидат. В случая – една шайка и нейните политически патерици. Мутрите не искат участие на неконтролирани от тях политически субекти. И колко удобно – намерили са повод отпреди доста години.

И на практика не е важно дали има или няма някакви нарушения. Защото нарушението срещу основите на правото, Конституцията и основните граждански и политически права е много по-сериозно. Защото това не е партия от един файтон хора, които не се чуват и виждат. И най-вече – това е партия, в която българските интереси са на първо място. И днес видях на място пред Съдебната палата хора, които бяха излезли от работа, пътували от различни краища на България, за да кажат, че е недопустимо прокуратурата да използва закона срещу принципите на правото. И срещу демокрацията и свободата.
Ако допуснем партия, която е минала 1 % от гласовете на избори да бъде заличена заради нещо, което е измислено или е маловажно с оглед целта на закона, означава завинаги да се простим с правовата държава. И да се приравним към африкански държави, които все още не са разбрали какво е свобода и демокрация. Че сме бананова република, е ясно, но все пак не ядем бананите с корите. И сме готови да ги върнем по доста неприятен начин на тези, които смятаха, че живеем заради бананите и заради тях ще продадем Родината си!

Както казваше покойният доцент Кристиян Таков, трябва да браним правото, дори и срещу закона! За да я има България!
Свободата е на върха на копието, българи!

                                                        Елена Гунчева                  https://svobodnoslovo.eu/

Предишна статия

Астрологична прогноза за 2021-а година – Д-р Светла Балтова (ЛЕКЦИЯ+ИНТЕРВЮ)

Следваща статия

Правете всичко с усмивка и с музика едновременно…

Други интересни