Сняг и поледици в цялата страна утре!

Автор: Няма коментари Сподели:

Жълт код за сняг и поледици е обявен за цялата страна за 3 януари, според Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

В цялата страна ще вали сняг, като почти навсякъде ще се образува снежна покривка предимно между 10 и 15 см. В Благоевградско ще вали сняг, който след обяд ще премине в дъжд. Има условия за заледявания и поледици.

Лед по пътищата ще има и в областите Добрич, Бургас и Варна, там валежите ще са от дъжд и сняг.

В Кърджали ще натрупа над 10 см снежна покривка, привечер вятърът от север ще се усили и ще бъде с пориви до 20 м/сек.

http://www.blitz.bg/

Жълт код за валежи от сняг и дъжд е обявен за всички области в страната за утрешния ден, сочи прогнозата на НИМХ.

През нощта над цялата страната ще се заоблачи. В Западна България ще завали сняг, като валежите постепенно ще обхванат и източните райони. Ще се образува снежна покривка.

След обяд по Черноморието и в крайните югоизточни райони, а привечер и по поречието на Струма снегът ще премине в дъжд и там ще има условия за заледявания и поледици. Ще духа до умерен североизточен вятър. По Черноморието, вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили.

Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 12° и минус 7°, в югозападните райони между минус 5° и минус 2°. Максималните температури ще са в широки граници от минус 7° в Северна България до 3° по Черноморието и в Югозападна България.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и през деня ще се понижава.

България

http://fakti.bg/

Предишна статия

Bugatti Chiron ще ускорява за 2.2 секунди!

Следваща статия

Жива вода край Малко Търново кара слепи да проглеждат и бездетни да зачеват. Тракийско оброчище в Странджа сбъдва и най-невъзможните мечти.

Други интересни