Температурите тръгнаха надолу! Най-сетне ще вали сняг!

Автор: Няма коментари Сподели:

До обяд времето ще е облачно и на места, главно в планинските райони, в западната половина на страната ще превали слаб сняг.

През деня от североизток облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. С до умерен, в Източна България и силен северен вятър ще продължи да нахлува студен въздух, информират от НИМХ.

Image title


Температурите чувствително ще се понижат и минималните ще са между минус 6° и минус 1°, а максималните ще достигнат минус 2° – плюс 3°.

Image title


През последния ден от тази година застудяването ще продължи. Ще има променлива облачност, без валежи. Вятърът в Западна България ще отслабне, а в Източна ще е все още умерен от север. 

Image title


Температурите ще се понижат още и минималните ще са между минус 10° и минус 5°, а максималните между минус 7° и минус 2°. В новогодишната нощ ще е студено, с разкъсана облачност, в източните райони – ветровито.

Image title

На 30 декември е обявен жълт код в 12 области на централна и източна България за много ниски температури и бурни ветрове.

Предупреждението на НИМХ за смразяващи температури и за силен вятър е за областите Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Бургас, Варна, Шумен, Търговище, Русе, Разград, Добрич и Силистра.

През нощта и утре до обяд ще е облачно и на места, главно в планинските райони, в западната половина на страната ще превали слаб сняг. 

http://pik.bg/

Предишна статия

Китай изпраща в Сирия повече от 5000 души от елитните си специални части!

Следваща статия

Най – добрите авиокомпании!

Други интересни