Големи вълни припляскаха върху родния политически прибой.

Автор: Няма коментари Сподели:

Правителството иска да демилитаризира акваторията, а не може да демилитаризира Слънчев бряг!

Големи вълни припляскаха върху родния политически прибой. Едните талази се зададоха откъм срещата на великите от НАТО, другите заприиждаха от характерното мирно съществуване на премиера. Плевнелиев и англоезична дружина желаят по-яка марина край бреговете на Черно море. Може и по-навътре. За да го натаманят по-навътре на Русия.

Бойко Борисов не иска. Ами сега? Към какво ще наклонят гласовете на ГЕРБ? Към победите на натовската флотилия, които са несъмнени, или към туристическите яхти на премиера, които са пълни с топлес тела? 

Какъв казус! Властите по родните ширини не общуват ли? Как ще се измъкнем от лапите на натовската военщина? Как американските интереси ще присрещат руските край нудистките плажове на Созопол?

Цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма – винаги е лошо, сподели Бойко Борисов. Затова много по-умни и по-мъдри от мен преди векове са казали, че добра война няма – по-добре лош мир. Край на цитата.

Хубаво е и главнокомандващият на Българската армия Плевнелиев да чете древни мисли. Полезно ще бъде разузнавателните служби да му пресичат натовските чувства. Войнолюбецът бе на една крачка да смрази за пореден път отношенията ни с Русия, плясна с ръце и прегърна румънската идея да се създаде флотилия в Черно море, която да се попълни с турски кораби, подводници и бойни глави. Така щяхме да уплашим Русия, че Кремъл щеше да се разтресе. 

Мъжете щяха да тръгнат към фронта, а рускините – към родните плажове. За да има кой да им казва “Здравствуйте, ребята”. С леко български акцент. Понеже много са плажували у нас, с много топлес са омайвали дюните. Както е известно на потърпевшите, понякога руските бомби са по-големи от дюни. Ние щяхме да противопоставим две бойни глави. Едната е на Плевнелиев, другата – на министър Ненчев. Третата се търси.

Да изправиш страната си пред риск от военни действия е престъпление по няколко параграфа. Ясно е, че румънската идея за съвместна флотилия с турски кораби не е плажен флирт. Не се е оформила току-тъй. Водени са преговори, тайни разговори, дипломатически совалки. Експерти са кръстосвали балканските правителствени пространства, а командировъчните не са плащани от джоба на Плевнелиев. Румънската идея е разгърната на карта, както и на гърба на българския данъкоплатец. В началото на туристическия сезон, моля.

Какво щеше да се случи, ако Бойко Борисов не се беше противопоставил? Бързо, категорично, биткаджията обяви, че предпочита по бреговете ни не намръщени военни кораби, а щастливи летовници от близо и далеч. Под “близо” се разбира Русия. 

Премиерът призова плажовете да се превземат от щастливи тела, в някои случаи – голи. Ето, от това се страхува Плевнелиев – руските бомби са по-опасни от всеки снаряд. Избухват в чаршафите. Рускините печелят войната в леглата, матросите пристигат при свършен факт.

С тази категорична намеса военните единици бяха раздухани, гларусите щастливо загракаха, Варшава потръпна. Още преди срещата на ястребите в Полша Бойко Борисов – шегата настрана! – трябваше да бъде номиниран за Нобелова награда за мир. Благодарение на здравия разум спечелихме битката без бой – нашите си прибраха бойните глави, румънците подвиха опашка, а горивото за турските подводници се върна в ИДИЛ. 

Разумът победи президентството и сложените на държавна ясла тикви. Кофти израз? Благоприличието няма адресна регистрация в дрънкането на оръжия. Винаги росният Плевнелиев има адресна регистрация в нищото. Ако суверенът не му потърси сметка в бъдещето.

Тъкмо разгонихме хищниците от плажовете, ето че ястребите пак налетяха, въоръжени с вдъхновение и горещата подкрепа на българския президент. 

На 9 юли генералите бяха поканени да въоръжат родния туризъм с повече пейзажи: миноносци, подводници и други такива с дула, антени, перископи. В плана засега липсва самолетоносач. Щяхме да инсталираме един ЛАЗ, ама той изгоря в музея.

Пак носителят на мира Бойко Борисов се противопостави на военната доктрина. Трябва да отчетем смелостта му. На практика той не се опъна на Плевнелиев, колкото и мощен да е той, а на НАТО. 

“Черно море е зона, където се очаква да се добива газ и ще има голям стокообмен, заяви премиерът. Какво ще ни донесат ракети, кораби и подводници за благосъстоянието на народите ни?” 

С тази хуманност той обърка полетите на американските изтребители, както и планировчиците на НАТО. Пак ситуация, дълбоко заредена с президентски далновизъм. 

Тъй като двете властови конфигурации не обичат да си общуват, а едната ръка не знае какво мисли другата, нишата се завзе от БСП. Столетницата изплагиатства от премиера и побърза да натрупа дивиденти. Опитва се да иницииара инициираното, като внася в парламента проектодекларация за демилитаризация на морето. Така ще придобие и авторските права. 

Майка Тереза ще се казва Корнелия Нинова. Едната е по-мъдра, другата – по-хубава. Май красотата наистина ще спаси света. Ако ГЕРБ успее да прецени къде да акостира. На брега на военните бази или на брега на нудистките гледки.

Пат! Плевнелиев или Борисов? Не е необходимо да се провежда социологическо проучване, още по-малко всенародно допитване, понеже видяхме докъде един референдум докара Англия. Тереза Мей ще спазва волята на народа. 

Само че разлика от няколко процента, първо, не води до втори референдум, второ, не уважава обществения конструкт – милиони англичани са против излизането от Европейския съюз.

 Премиершата няма да ги уважи. Така всеки референдум крие таралеж с два ножа. Ние затова няма да проведем допитване за милитаризация или демилитаризация на морето. Щото току-виж открием, че рускините идват без бомби.

Ще ни останат само дюните. Ако не ги разровят или ги превърнат в мутренски притежания. Нещо като Слънчев бряг, където бъдещите войници на НАТО от наша страна тренират стрелба в нощни заведения, оживени улици и други полезни за туристи полоси. 

Правителството иска да демилитаризира Черно море, а не може да демилитаризира Слънчев бряг. Вероятно го възприема като безплатен плац. Като пробно стрелбище за нови оръжия, предимно ВИП. 

Така се подклажда надеждата, че ако пуснем армията на Слънчев бряг в битка срещу Русия, Путин веднага ще поиска да се ожени за българка. Ето защо държавата си отглежда резерв с митично вътрешен конструктивизъм.

При толкоз празни ниши как Корнелия Нинова да признае, че Бойко Борисов е Майка Тереза!

                                                                        http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=5649272

                                                                    Димитър Шумналиев

Предишна статия

Българските математици се връщат с куп медали от Хонконг!

Следваща статия

История за милиарди!

Други интересни