Босът на “Капитал” се вкопчи в Путин и църквата, за да оправдае милионите долари от “Америка за България”!

Автор: Няма коментари Сподели:

Хваналият гората бос на “Капитал” Иво Прокопиев прокопова нов тунел на провала.

В едно от блудкавите му издание в дните около Рождество Христово се появи следната информация: “Безвъзмездните средства, отпускани от президента на Русия Владимир Путин, са се превърнали в инструмент за подкрепа на про-правителствени организации и проекти на лица от политическата върхушка. Основен бенефициент на програмата е Руската православна църква”.

По нататък медията на Прокопиев излиза с обозрителното заключение, че “въвеждането на системата за държавно подпомагане на неправителствените организации е един от компонентите на разширяването на влиянието на държавата в епохата на Путин в различни сфери на обществения живот”.

Внушението е кристално ясно – Путин плаща на неправителствени организации, защо тогава “Капитал” и “Дневник” да не гълтат милиони долари от фондация “Америка за България” и да пропагандират тезите й.

В плоската манипулация са посочени и средствата, които Путин е отпуснал на църквата – става дума за сума в десетки пъти по-малка от щедрите грандове, които са влезли в сметките на “Капитал” и “Дневник” от щатската фондация.

В пасквила личи явното възмущение и от обстоятелството, че Фондът за подкрепа и развитие на младежки инициативи “Open World” от региона Тула, например, е получил две големи субсидии на обща стойност 16 млн. рубли за създаване на интернет сайт за начинаещи блогъри.

“Сайтът www.mediabloger.ru е работил от април до юли 2015 г. и на него са публикувани по-малко от сто статии, “повечето от които са второстепенни или технически материали”, пищи медията на Прокопиев, все едно, че скучните “анализи” изданията му не са погълнали 3 млн. долара за последните 2 години от “Америка за България”.

Прокопиев, не разбираш ли колко смешен ставаш, когато сравняваш средствата отпуснати за православие с доларите, които наливат в твоите издания господарите ти от “Америка за България”.

Грехота е да правиш аналогия между църковните дарения и грантовете, с които “Америка за България” си купува влияние в медиите.

Дано планинският въздух е проветрил поне малко съзнанието ти, за да спреш с глупостите през 2016 г.! 

А дано, ама надали, като знам, че твоят единствен Бог са доларите!

http://pik.bg/

Предишна статия

Това е първият супер автомобил на Jannarelly!

Следваща статия

Студът идва, придружен със силен северен вятър, на места ще вали дъжд!

Други интересни