Това е първият супер автомобил на Jannarelly!

Автор: Няма коментари Сподели:

Дубай се превръща не само в развит пазар за екзотични автомобили, но и в град, в който вече се правят много собствени разработки. Най-новият производител, идващ оттам, е Jannarelly Automotive, който представи първия си модел, съобщава cars.bg.

Компанията е основана от Антъни Дженарели и Фредрик Юилот. Антъни бе главният дизайнер на W Motors Supercars, които са създателите на Fenyr. Бизнес партньорът на Антъни е собственик на компанията Equation Composite, която прави карбонови панели и части. 

Първият им суперавтомобил се казва Design-1 и ще се качи на поточната линия през април 2016. За разлика от другите екзотични марки на Дубай, Jannarelly ще прави модели с ретро визия, наподобяваща дизайна на британските автомобилни марки от 60-те.

Jannarelly Design-1 е двуместен роудстър със задно предаване, който лесно може да бъде персонализиран. Автомобилът се задвижва от шестцилиндров бензинов двигател Nissan VQ с директно впръскване на горивото. 

Той е монтиран на стоманен тръбен скелет с шаси от алуминиеви панели. Облицовката на купето може да е направена както от фибростъкло с карбонови части, така и само от карбон. Моторът с обем 3.5-литра е модифициран, за да бъдат извлечени 304 конски сили и 371 Нм.

Те се предават към колелата чрез 6-степенна ръчна скоростна кутия с диференциал с ограничено приплъзване. Според изчисленията на Jannarelly новият им Design-1 ще достига 100 километра в час от спряло положение за по-малко от 4 секунди и ще развива максималните 220 километра в час. 

Теглото на купето се очаква да е едва 710 килограма, което спомага за постигането на бързото ускорение. Дължината на автомобила е 3 860 мм, докато ширината и височината му са съответно 1 840 и 1 080 мм, а междуосието е 2 425 мм.

Първият прототип ще бъде показан в Дубай през февруари. Продажбите му ще стартират в Европа и САЩ до края на 2016. Депозитът за Design-1 е 5 000 долара, като за производството на всеки автомобил ще са нужни 4 месеца. 

Впоследствие финалната цена ще се калкулира според опциите за персонализиране, като базовият модел струва 55 хил. долара. За първите 30 купувачи ще бъдат направени специални версии от Design-1, които ще бъдат доставени до лятото на 2016, преди всички останали поръчки.

БЛИЦ

http://www.blitz.bg/

Предишна статия

Суингът превзема града!

Следваща статия

Босът на “Капитал” се вкопчи в Путин и църквата, за да оправдае милионите долари от “Америка за България”!

Други интересни