КОМЕНТАР!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

Отново се започва един тъп разговор за заплатите на общинските съветници! 

Целта е повече от ясна, да се принизи ролята на Общинския съвет, да се унижават общинските съветници, до толкова, че всички да си мислим, че са отишли там единствено за заплати! 

Не вярвам да е така, но разговора се започна от едно лице, което се изживява като морален съдник и продължава втори месец. 

Това се прави абсолютно умишлено, за да се отклонява вниманието на хората и те да си казват, че съветниците освен заплати друго не ги интересува. 

Някой задава ли си въпроса, че тези хора ще се срещат с избирателите и ще говорят с тях, ще трябва да решават проблемите им, но вече в главите им се е набило мнението, че съветниците са едни печалбари и не мислят за нищо. 

Сякаш, че най-важния въпрос на въпросите са заплатите им. Този морален човек защо не отговори на въпроса, каква беше заплатата на неговия приятел,че и на заместничката му и защо досега никой никъде не е видял отчет за дейността на тези двама народни любимци. 

Единия го запомнихме с гаража, а нея с абсолютно нищо. Защо до този момент никой от тях не е дал и едно предложение за развитие на общината, да вземат да разработят една стратегия или да предоставят собствената си, защото като представители на сериозна партия би трябвало да имат такава. 

Но не! Заплати, та заплати! И сега пак с тях се започна. Не това е гражданското общество, макар че и това е част от него. 

Вече втори месец се занимаваме с идиотски въпроси, на които се връзват и общински съветнички, като правят не по малко идиотски предложения. През цялото време ни се набива, все едно сме избрали там едни глупаци, които никаква няма да я свършат и само за пари мислят. 

Все пак се познаваме, в този съвет има и качествени хора, нека не ги обиждаме. Гражданското общество не е един доктор и неговите дружки, ако някой така си мисли. 

Нека започне работа Общинския съвет и да видим какво ще прави по същество и по задълженията, които му е вменил закона, а не с дрънканици и кой в коя комисия да влезе. 

Не сме разбрали и това даваме ли някакъв кредит на доверие или не даваме, все пак нека имат тази възможност съветниците да покажат какво могат. 

Общинският съвет не е орган, който е избран за да решава собствените си проблеми и тези на съветниците, а да движи общината напред с дейността си. 

Точно тук трябва да гледаме и тогава да коментираме, защото досега освен да принизяваме ролята му, друго не правим. Заплатите и техния размер също са важни и е важно да ги знаем, но не в това е същността. 

В крайна сметка тези съветници вече са на всички и като си я вземат тази прословута първа заплата да ги попитаме, не колко пари вземат, а какво са свършили, за да си позволят да ги вземат. 

А какво са свършили или не ще разберем, защото работата им трябва да е видима за всички. Време е да спрем да се занимаваме с глупости, а да следим дневния ред и решенията на всяка сесия, другото е суета и празнословие! 

Аз не съм общински съветник, но ги познавам всичките, до един. Нека все пак им дадем и минимална възможност да докажат, че не сме се излъгали като сме гласували за тях, без разлика на цветове и партии! 

Време е за работа, дами и господа общински съветници!

Предишна статия

ПРОЕКТ ЗА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ НА ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ – ХИСАРЯ!

Следваща статия

Последните данни за сваления СУ – 24!/на руски език/

Други интересни