“Ислямска държава” печата фалшиви пари!

Автор: Няма коментари Сподели:


Лидери на групировката “Ислямска държава” (ИД) са организирали тайно печатане на фалшива чужда валута в контролираните от тях територии и я изнасят в съседните страни и в чужбина.

 Това съобщи за сирийския вестник “Уатан” председателят на Колегията на сирийските адвокати Низар Али ас Сакиф, предаде БТА.

Според него е установено, че ИД печата фалшиви пари в източната сирийска провинция Дейр аз Зур. Твърди се, че джихадистите разполагат с модерна техника. Според председателя на Съдебната палата на тази сирийска провинция ИД изнася в чужбина фалшиви банкноти в големи количества. 

Сирийските властите се опитват да не допуснат този поток да стигне до районите, които са под техен контрол. Засега има успех.

Вече са задържани няколко контрабандисти и фалшиви пари. Вестникът цитира мнението на ливанския експерт Рид Савай, че “Ислямска държава” е мафиотска организация от типа на сицилианската Коза ностра. 

Смята се, че търговията с хероин може да носи на ИД доходи до 1 милиард долара, а за да стигне наркотикът до Европа, се използват и африкански канали.


http://pik.bg/

Предишна статия

Швейцарски банки публикуваха имената на клиенти, не използвали сметките си от поне 60 години!

Следваща статия

Турция задържа 27 руски кораба!

Други интересни