Борисов: Банда некадърници предизвика паника на летище “София”!

Автор: Няма коментари Сподели:

“Бесен съм от безотговорните действия на всички, които предизвикаха паниката на летище “София” около измислената бомба”, заяви премиерът Бойко Борисов пред сайта “24 часа” в коментар на напрежението, което се създаде около информацията за бомба в паркиран на Терминал 1 на летището бус

Пред изданието той нарича служителите на аерогарата и полицията “банда некадърници”.

“Да отменяш полети, да говориш глупости по медии, да вдигаш на крак държавата, е не просто грешка, а безотговорност и виновните трябва да понесат отговорност за това”, обясни премиерът.

По повод информацията, която по-рано днес даде и директорът на “Гранична полиция”, че следово куче е реагирало на взрив премиерът заявява: “Някое улично куче е вдигнало крак край микробуса и полицейското куче “хванало следата”.

Днес, след излизането на първите информации, че районът на летище “София” е отцепен, служител на пресцентъра на аерогарата заяви пред журналистите, че “взривно устройство е открито в бус”. 

Думите ѝ веднага бяха разпространени от световни агенции и бяха отразени в редица чуждестранни медии, като впоследствие от пресцентъра на летището и от МВР се наложи да обясняват, че има само съмнения и предстои проверка чрез контролиран взрив.

По-късно днес БНР съобщи, като се позова на свои източници, че ще бъде освободена служителката на пресцентъра на летището, която съобщи за намерено взривно устройство. 

В продължение на няколко часа днес специализирани екипи бяха отцепили района на Терминал 1 и проверяваха съмнителния бус за взривно устройство, като такова не бе намерено.

http://www.dnevnik.bg/

Предишна статия

Делото “Бисеров”, или когато обвинението работи за оправданието! Сложните разследвания за корупция се възлагат на прокурори, които нямат капацитет, но не отказват услуги!

Следваща статия

Етаж от къща, гр. Карлово! Атрактивна оферта!

Други интересни