Протести срещу поскъпването на винетките в цялата страна!

Автор: Няма коментари Сподели:

Image title

Пореден протест срещу новите цени на винетките ще се проведе днес в 29 града в страна.

Недоволни шофьори се организират да излязат с автомобилите. Предвижда се годишният винетен стикер за леките автомобили да поскъпне с 30 лева или с малко по-малко от 50%. В началото на месеца регионалният министър Лиляна Павлова обяви, че годишният стикер се покачва на 97 лева. Това беше мотивирано с необходимостта от повече средства за поддържане на пътищата.

Image title

Около 30 автомобила блокираха АМ „Струма”, при разклона за Бобов дол и Дупница. Протестиращите са предимно от Бобов дол, Радомир и Перник. Под очакванията са протестиращите от Дупница.

Шофьорите се събраха първоначално при отбивката за село Дяково и Бобов дол, по главен път Е- 79, след което решиха да блокират магистралата. На място има и полицейски патрули.

Image title

 В София сборният пункт е площад Народно събрание. Протестът е организиран в социалните мрежи и участие в него са заявили около 2000 души. Той преминава по “Цариградско шосе”, като в него вече участват близо 200 автомобила. Автомобилите се движат в колона, като непрекъснато натискат клаксоните си. Булевардът е затворен за движение за леките коли, които не участват в шествието, но автобусите на градския транспорт се движат по него.

В Русе шествието стигна до Дунав мост. Според жителите на града е неморално от хората в Северна България да се иска тази цена, тъй като липсват хубави пътища.

Стефан Генов от Сопот е един от организаторите на акцията в София.

“Пътищата са с безброй много дупки, повдигнат и нагънат асфалт, няма маркировки. Въз основа на тези наблюдения не смятаме, че е редно да се повишават винетните такси. Плащаме си всичките данъци, сега и високи винетки”, заяви той по-рано днес по БНР.

“Няма причина да преосмисляме позицията си. Ако разделим тази винетка на месеците, които я ползваме, годишната винетка на 12 месеца, това е 8 лева на месец. Нормално е да я плащат тези, които ползват”, каза още той.

Шествие с десетки автомобили и рокери премина по улиците на Варна. Протестиращите обясниха, че доходите са ниски, а пътищата – в лошо състояние и затова винетните стикери не трябва да поскъпват.

Над 70 коли се включиха в автошествието срещу увеличението на цените в Бургас. То тръгна в 13 часа с трикольори. Пътят- подход към АМ „Тракия“ беше блокиран и в двете ленти. Наколко автомобила аварираха в страничната лента заради прегряване. Колоната автомобили се отправи към кв. „Ветрен“ във вътрешността на града. Основен организатор на протеста е Асоциацията за защита на дребния и средния бизнес в Бургас.на пътищата в Северозападна България и начина, по които се изразходват събраните такси.

Над 100 автомобила участваха в протестното шествие по улиците на Враца . Протестиращите недоволстват от лошото състояние на пътищата в Северозападна България и начина, по които се изразходват събраните  такси.

Около 20 души се събраха пред Общината в Разград на организирания в  социалната мрежа  протест.

Недоволните от Пазарджик и Пловдив ще направят протестна обикола и ще продължат към София. В Панагюрище и Кърджали организаторите са обявили готовност да затворят главните пътищата. Автошествие се организира в Сливен от 17 часа. Жители на Ловеч ще протестират от 13 часа пред сградата на общината. В същия час, автошествия-протест са предвидени в Шумен. Участниците в автопохода по основните булеварди на Добрич имаха намерение да блокират част от пътя Добрич-Варна, но директорът на Областното пътно управление не разреши и заплаши с глоби. Протести има още във Велико Търново, Берковица, Панагюрище, Сандански и Дупница.

България

http://fakti.bg/

Предишна статия

Иска ми се да не бяхме сваляли руския самолет!

Следваща статия

Коя е дългата ръка, която ръководи Турция? Защо беше свален руският бомбардировач? Каква е ролята на САЩ? Как Плевнелиев клати националната ни сигурност?

Други интересни