Руското Външно: Анкара, вие луди ли сте? Браните въоръжените главорези в Сирия!

Автор: Няма коментари Сподели:

Турция се опитва да защити в Сирия не мирното население, а въоръжени главорези, заяви официалният представител на външното министерство на Русия Мария Захарова, цитирана от lifenews.ru.Тези, които се опитват да защитят всички достъпни и престъпни методи на Анкара, нямат нищо общо с мирните граждани. Става дума за въоръжените главорези, които разстреляха руския летец, а след това се гавриха с тялото му, отбелязва Захарова. 

По нейно мнение Анкара е загрижена за съдбата на тези терористи, които са снимали видеото с падането на Су-24.

Захарова зададе въпрос към правителството на Турция, счита ли то “въоръжените главорези”, които убиха руския пилот, за представители на мирната опозиция в Сирия. 

“Вие искате да сметнем въоръжените главорези, които разстреляха руските пилоти,, за граждански лица? Това ли е умерената опозиция? Това ли са хората, които се борят за демокрация? Това ли са ценносттите, които трябва да сменят правителството на Асад? Вие луди ли сте”, заявила Захарова, цитирана от tvzvezda.ru.

На 24 ноември руският самолет Су-24 бе свален с ракета от турски изтребител F-16. Министерството на отбраната на Русия публикува пораженията върху бомбардировача. Въпреки уверенията на турската страна, Москва настоява, че не е нарушила въздушното пространство на Турция. Точно обратното – турски самолет е нарушил въздушното пространство на Сирия, за да нападне руския бомбардировач. 

http://pik.bg/

Предишна статия

НАТО ОБЪЯВЛЯЕТ РОССИИ ВОЙНУ!

Следваща статия

Русия готова да удари Сирия със страшните ракети С-400!

Други интересни