Русия готова да удари Сирия със страшните ракети С-400!

Автор: Няма коментари Сподели:

Зенитно-ракетният комплекс С-400 при поддръжката на ракетния крайцер “Москва” ще осигурява безопасността на полетите на руската авиогрупа в Сирия и ще унищожава всички цели, представляващи опасност. Най-новият руски зенитно-ракетен комплекс С-400 до момента няма аналог в света, съобщава РИА Новости. В сряда стана ясно, че президентът на Русия Владимир Путин е одобрил молбата на Министерството на отбраната за разполагане в авиобаза Хмеймим на най-новата ПВО система С-400. Това стана, след като турски изтребител F-16 свали руски Су-24, участващ в операция срещу терористите от “Ислямска държава” в Сирия. При атаката загина пилотът на самолета, щурманът се спаси. 

За денонощие зенитно-ракетният комплекс бе прехвърлен с военно-транспортна авиация от Подмосковието, е съобщил представител на Въздушно-космическите войски на Русия. 

С-400 заедно с комплекса “Форт” на ракетния крайцер “Москва”, който вече е разположен край бреговете на Сирия, ще осигуряват безопасността на полетите на руската авиогрупа, унищожавайки всички цели, представляващи опасност за нея. 

Помощникът на президента по въпросите на военно-техническото сътрудничество Владимир Кожин е заявил пред журналисти, че изпратеният към Сирия С-400 ще бъде върнат в Русия след изпълнението на бойните задачи.

Комплексът е предназначен за поразяване на самолетни препятствия, самолети, самолети с радиолокационно управление, самолети-разузнавачи, самолети на стратегическата и тактическа авиация, балистични ракети, хиперзвукови цели и други съвременни перспективни средства за въздушно нападение. 

http://pik.bg/

Предишна статия

Руското Външно: Анкара, вие луди ли сте? Браните въоръжените главорези в Сирия!

Следваща статия

Ердоган би отбой! Само за около час той смени позицията си за Русия!

Други интересни