Ердоган би отбой! Само за около час той смени позицията си за Русия!

Автор: Няма коментари Сподели:

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Анкара няма намерение да иска извинение за сваления руски самолет, предаде Интерфакс.

„Мисля, че ако някой трябва да поднася извинения, то това не сме ние“, посочил е Ердоган. „Тези, които нарушиха въздушното ни пространство, трябва да се извиняват. Нашите пилоти и въоръжени сили просто са изпълнявали задълженията си да отговорят на нарушаването на правилата“, посочил е Ердоган.

По-рано подобно изказване направи външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу.

Сачмо за около два часа по-късно Ердоган смени кардинално позицията си и би отбой. Вероятно след като разбра, че Русия и Франция ще обединят усилията си в борбата срещу “Ислямска държава”.  За това се обединиха Путин и Оланд на среща в Москва.

Турция щеше да подходи по различен начин, ако знаеше, че самолетът, нарушил въздушното й пространство, е руски, оправда се Ердоган, пише вестник The Daily Star Lebanon. 

„Ако знаехме, че това е руски самолет може би щяхме да го предупредим по различен начин“, сподели държавният глава на Турция пред телевизионния канал France 24, като добави, че след инцидента Владимир Путин не отговаря на телефонните му обаждания.

http://pik.bg/

Предишна статия

Русия готова да удари Сирия със страшните ракети С-400!

Следваща статия

Транзитът на руски газ през Украйна за Европа е нормален.

Други интересни