Лъжат, че са от държави с война! Те са от Афганистан и Пакистан, обясни Георги Костов!

Автор: Няма коментари Сподели:

Спецоперацията на МВР и ДАНС срещу нелегалните имигранти е започнала още по обяд на 14 ноември след съвещанието при премиера Бойко Борисов с участието на вътрешния министър Румяна Бъчварова. Това съобщи в сутрешния блок на bTV главен комисар Георги Костов – главен секретар на МВР.„До момента са задържани 320 незаконно пребиваващи чужденци, като нямаме установена  съпричастност на някои от задържаните към терористична дейност”, обясни той. В рамките на операцията са проверени над 7000 лица и 3000 автомобила.

Образувани са 9 досъдебни производства за каналджийска дейност и са установени 11 български граждани, занимаващи се с такава дейност.

На въпрос дали операцията е провокирана от събитията в Париж Костов отговори, че Противодействието на каналджийската дейност у нас е постоянно. В отговор на атентатите в Париж са взети редица мерки, като тази операция е само част от тях.

По отношение на заловените Костов обясни: „Обикновени всички твърдят, че са от зони на действителен военен конфликт. Голяма част се оказва, че твърдят неистини и са граждани на Афганистан или Пакистан”.

Останалите мерки са насочени най-напред към повишаване на сигурността по границите, 100% контрол по външните граници. Засилва се охраната и на други обекти – критична инфраструктура, посолства, места, където има масово струпване на хора автогари, ж.п. гари, молове.

„Всички мерки са в отговор на потенциален терористичен риск в рамките на целия ЕС. Няма регистрирана действителна заплаха към нашата територия”, заяви главният секретар на МВР.

От началото на годината са заловени 27 000 незаконно проникнали имигранти у нас.

По отношение на полицейските протести главният секретар на МВР смята, че темата вече не е актуална. По думите му, в седмицата, в която се провеждаха тези протести, не се е променила средата за сигурност и „не са довели до някакъв негатив за гражданите”.

http://www.blitz.bg/

Предишна статия

Грешка ли е, че приемаме бежанци? Вижте как отговори министър Митов!

Следваща статия

Бивш главен секретар на МВР с опит на граничар успял да вцепени неподвижни на земята шайката млади азиатци!

Други интересни