Какво ще се случи в община Хисаря след изборите!!!

Автор: Няма коментари Сподели:

                                 ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ

   

Image title

 Кметът на община Хисаря е вече известен. Казва се Пенка Дойкова и е издигната от ПП  Партия на зелените. Тя спечели като събра 355 гласа над  кандидатката за втори мандат – Пенка Ганева.

     Известни са и съветниците. ГЕРБ има петима,” Коалиция за Хисар” – двама, БСП – четирима, ПП Партия на зелените – трима, Местна коалиция „Промяна” – двама и Националния фронт за спасение на България – един.

     ГЕРБ и  „Коалиция за Хисар”  заедно подкрепяха кандидатката си за втори мандат – Ганева. Затова няма съмнение, че ще бъдат в коалиция и в Общинския съвет. Така че седем в едно вече са известни.

    Предполага се, че съветниците на ПП Партия на зелените  няма да отидат при тези, които бяха техни съперници на изборите. Местна коалиция „Промяна”  има двама съветници, които  откъснаха гласове на БСП, особено сред младите хора.

    Ако предположим, че съветниците на Партия на зелените , на „Промяна” и на Националния фронт за спасение се обединят, стават шест. За да имат мнозинство в Общинския съвет, са им необходими още три гласа. От къде могат да дойдат те? Ами от БСП, която твръди, че е принципна, честна и последователна в защитата на интересите на хората. Да, ама на ГЕРБ и „Коалиция за Хисар” също са им нужни два гласа. От къде могат да дойдат те? Ами от БСП.

     Като подчертаваме, че това са само предположения,  да погледнем напред! Тези, които подкрепяха Ганева, не им достигат два гласа. Кой ще се предаде на ГЕРБ и Коалиция за Хисар?

     Има и друг вариант – съгласие  между  Партия на зелените , на „Промяна”,  на Националния фронт за спасение  и БСП.

     Това ще проличи, когато се избира председател на Общинския съвет. Тогава ще се види кой на кого държи. БСП през цялата си изборна агитация казваше, че ще отива сама на избори. Сега , обаче, не може да бъде сама в Общинския съвет. Лидерът им в едно обръщение заяви, че ще работят с всички съветници за благото на хората.

     Да си преставим деня, в който се избира председател. ГЕРБ и Коалиция за Хисар” ще предложат за председател на Общинския съвет вероятно Бойко Гавраилов.

    Да предположим, че съветниците на БСП  предложат Пенчо Шапков, защото избирането му за председател на общинската организация на БСП е трамплин за вървене нагоре.

    Партия на зелените, според предварителната информация, която имаме, няма да искат председателско място.

    Какво Ще кажат от „Местна коалиция „Промяна? Не се знае. Знае се само, че съветникът на Националния  фронт за спасение на България ще бъде като  острие, което ще търси грешки и ще информира хората.

 При няколко предложения ще има гласуване. Винаги гласуването е тайно, за да не види никой кой на кого се предава. При първото гласуване всеки гласува за неговия човек. Никой не печели мнозинство. Започва второто гласуване и там, зад завесата става пренареждането.

     Но… да предположим, че съветниците на ГЕРб и на „Коалиция за Хисар” гласуват със съветниците на другите партии, влезли в Общинския съвет. Това означава две неща – че са си взели урок  за грешките си от миналото управление и че вече гледат по друг начин на отговорността си към хората.

    През миналите години имаше много странни неща. Например, когато на Бойновски не му достигаше един глас, при второто гласуване той имаше мнозинство. Започна разправия кой от десните се е предал и на каква цена.

     Уговорките се правят сега. Обещан ли е поста заместник – кмет на човек от друга партия – знаят само тези от Партия на зелените. Защото кметът е техен.  Кой ще е секретар на общината – това също е тяхна работа. За сега мълчат.

    

Image title

                        Какво ще стане през 2015?  Предстои  да видим.

                                               Тракийски свят

Предишна статия

А дали е така, кой ще ми каже!!! Аз вървя по света, пея си даже! Община Хисаря.

Следваща статия

Заплата от 1 стотинка за общинските съветници в Кюстендил.

Други интересни