Бурна обществена подкрепа по света на руската офанзива в Сирия.

Автор: Няма коментари Сподели:

В столиците на Беларус, България, Германия, Индия, Ливан, Румъния, Русия днес се проведоха мащабни демонстрации в подкрепа на руските военни операции в Сирия срещу терористите от „Ислямска държава“. Основен организатор и координатор на срещите е Съюза на сирийските студенти. По тяхна инициатива, хора от много различни страни излязоха по улиците с флаговете на Сирия и Русия и портрети на националните лидери, за да кажат „благодаря“ на руснаците за бойните действия срещу екстремистите, предаде РИА Новости, цитирана от “Фокус”.

Акцията започна в 12,00 и се проведе под мотото „Русия и Сирия – приятелство завинаги!“ и „Не на тероризма!“. Хората предаваха на руските посолства петиции с благодарност и кошници с цветя, украсени с националните флагове на двете страни.

Неизбежно подкрепата за Русия и одобрението на нейните действия в Сирия провокира критики към Запада и недоволство към политиката на водената от САЩ коалиция в Сирия.

http://www.blitz.bg/

Предишна статия

Меркел изсипа торба с добри новини в Анкара Германия ще ускорява приемането на Турция в ЕС и издаването на визи за турски граждани.

Следваща статия

Саудитска Арабия, Израел и Египет чукат на Русия, а не на САЩ Нормално е вече и други държавни лидери да дойдат до извода, че Америка не е незаменима.

Други интересни