Ненчев готов да хариже небето над България! От цялата сага с МиГ-овете смърди зловещо на корупция!

Автор: Няма коментари Сподели:

Ненчев готов да хариже небето над БългарияМинистърът на отбраната Николай Ненчев е странна птица. Тоя голям български държавник е готов да продаде, не, ами да хариже българското небе на турските Ф-16 от базата в Инджирлик.

И защо? Защото нашите 12 МиГ-29 ги оставихме години наред да рухнат и те трайно кацнаха в хангарите на Граф Игнатиево до Пловдив. Други правителства преди него нарязаха, скапаха или продадоха МиГ-овете от сериите „21”, „23” и СУ-тата. Така от 400 летателни апарата през годините България, българските ВВС, практически нямат и един читав.

Сега Ненчев получи мандат от Министерския съвет да подпише договора с Полша за ремонт на МиГ-овете. НС също трябва да одобри договора след изборите. Добре, ама представителят на производителя „МиГ” – космонавтът Александър Александров, е категоричен, че никой друг освен руснаците не може да даде реална гаранция за качеството на ремонта, което означава – за живота и здравето на пилотите.

Всъщност от цялата сага смърди зловещо на корупция за милиони. Няма значение дали адресът е Москва или Вашингтон. Най-вероятно именно затова шефът на авиацията генерал Румен Радев, който веднъж вече хвърли оставка, настоява за купуването на чисто нови и от ново поколение многоцелеви изтребители.

Докато обаче Ненчев си мери величието с парламентарния шеф по отбраната – ген. Михо Михов, а външният министър Даниел Митов венцеслави твърдата ни НАТО-вска позиция, българското небе плаче сиротно. И това съвсем не са дъждовни капки. Дано не станат кървави.

http://pik.bg/

Предишна статия

СПАРТАК 1 филм /на руски език/

Следваща статия

Скандал с подслушване на политици: Реформаторите дали списък за следене на Бакалов чрез Военното разузнаване!

Други интересни