ОБЩИНАТА Е В ПЪЛНА ГОТОВНОСТ ЗА СНЕГОВЕТЕ

Автор: Няма коментари Сподели:

    Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и строителство” е готово за работа при натрупване на снежна покривка. Снегорините са само два, но ще работят с пълна пара. Камионът, който ще опесачава, е един. Лугата е приготвена, има достатъчно пясък. Двадесет човека ще разчистват снега в парковите алеи  на града. Дведесет човека  ще работят за почистването на тротоарите и опесъчаването им. Директорът Нено Костов е убеден, че предприятието ще се справи с идващите снегове, но разчита и на гражданите да се включат в почистването  на тротоарите пред дворовете и къщите си.

    Пътищата между селата и вътре в тях ще бъдат почиствани от специални фирми, с които кметът на общината – инж. Пенка Дойкова е сключила договор, след провеждането на конкурс по Закона за обществените поръчки.  Фирмите  са в непрекъсната връзка с кметовете по села. За почистването  кметовете разчитат и на работниците, назначени за поддържането на чистотата.

  Свързах се с кмета на Беловица – Илинка Костова, която каза, че това не е първата година, в която ще посрещат сурова зима и имат опит. От нея разбах, че  фирмата, която ще почиства, ще бъде не само в Беловица, а и в Красново и Мало Крушево. Цвятко Истилянов – кмет на Красново ме осведоми, че фирмата  е в пълна готовност с три машини, едната от които ще стои  готова да тръгне, ако се наложи. Ще помагат и хората, така, както винаги са  правили.

  • Ще се справим – каза г-н Истилянов.

 Ще се почиства от натрупани снегове и пътя до Староселския култов храм.

    Пътищата от Републиканската пътна мрежа ще се почистват от „Пътно управление.”

                                                                                                                          Ирина Кирилова   

Предишна статия

Бивш министър на икономиката и енергетиката е с повдигнато обвинение…

Следваща статия

Жан-Поль Бельмондо

Други интересни