Скандал с подслушване на политици: Реформаторите дали списък за следене на Бакалов чрез Военното разузнаване!

Автор: Няма коментари Сподели:


Image title



Идват ли безнаказани репресии под крилото на президента Плевнелиев!!!

Реформатори дали на Военното разузнаване списък с телефони на политици за подслушване! 

Битката за Бакалов била заради секретно поделение в Банкя! Задават се репресии!

Скандал с подслушване на политици по списък чрез Военното разузнаване гръмна дни преди изборите. 

Връщайки непрофесионала Йордан Бакалов за шеф разведките, президентът Плевнелиев открито обслужи интересите на Реформаторския блок, коментират политици от всички парламентарни фракции, пише ПИК.

“Битката е не за конкретния човек, а за ресурсите на военното разузнаване, което има правото да подслушва масово, а това се знае от малцина”, твърдят експерти.

За разлика от МВР военните разведки не са задължени да искат разрешение от съда за прилагане на СРС-та. Службата разполага с добре оборудвано в техническо отношение поделение в Банкя, което може да подслушва мобилни и стационарни телефони, разполага и с разнообразие от “бръмбари” и техника за следене.

Политик разкрива, че на Бакалов е бил предоставен списък с конкретни телефонни номера за “проследяване”, пише ПИК. Списъкът бил съставен от висши кадри на Реформаторите и по-специално на гравитиращи около Радан Кънев и генерал Атанас Атанасов.

“Искат да слушат политическите си врагове, ползвайки ресурса на ВР. Затова им е важен Бакалов, който от години е послушен на Иван Костов и се съобразява с волята му. Задават се репресии”, предупреждава източникът на ПИК.

По мнение на мнозина политици е крайно наложителна промяна в закона за специалните разузнавателни средства. Военното разузнаване, също като МВР, трябва да съобразява исканията си за подслушване с мнението на съда.

http://www.blitz.bg/

http://pik.bg/

Предишна статия

Ненчев готов да хариже небето над България! От цялата сага с МиГ-овете смърди зловещо на корупция!

Следваща статия

Еньо Недялков Зяпков

Други интересни