Двама български педагози са номинирани в конкурса за най-добър учител на света

Автор: Няма коментари Сподели:

ече двама български педагози са номинирани замеждународната награда за най-добрия учител на света”Global Teacher Prize”. Наградата се присъжда от Фондация “Варки” и е в размер от 1 милион долара. Дава се с условието да бъде вложена в образование, а този, който я спечели – да остане в учителската професия поне още пет години. Остават два дни до крайния срок за номиниране (10 октомври).

Този понеделник -на Световния ден на учителя- беше обявена номинацията за директора на столичното 60-то Основно училище в квартал “Бенковски” Таня Борисова. Днес беше представена и втора – за Ангел Ангелов, учител по информатика в СОУ “Сава Доброплодни” в Шумен. 

Директорът Таня Борисова е номинирана от столичен учебен център заради всеотдайните й усилия в учителската професия, за десетките спечелени проекти за привличане на деца в риск, за обучение на деца с трайни увреждания, заради участията й в международни проекти и конференции, предава БНР. 

Ангел Ангелов от Шумен е завършил социална педагогика и работи с деца, които нямат достъп до образование и технологии. “Това, което съм предложил, е да ангажирам колеги, за да направя организация, която да работи с деца от ромски произход, деца, които нямат възможност да посещават редовно училище и акцентът ми е работа с деца – бежанци”, разказва той пред Националното радио. 

Тази година Ангелов спечели приза за иновативен учител на “Майкрософт”, както и отличие от община Шумен за постиженията му в областта на образованието. 

Източник: Dnevnik.bg

Предишна статия

Маша Шарапова!

Следваща статия

Правителството въвежда таван на доплащането за лекарствата по каса

Други интересни