НЕ ОБИЧАМ ГАНКИНО ХОРО!

Автор: Няма коментари Сподели:

                        

                    НЕ ОБИЧАМ ГАНКИНО ХОРО

– Г-н Стаменов, вие нямахте намерение да се кандидатирате за кмет. От Националния фронт за спасение на България ли ви накараха или стана нещо друго?

– Никой от Националния фронт не ме е подтиквал. Идеята да кандидатствам дойде от неправдите, които се случват в Хисрая,  и несгодите, които се отразяват на много хора. Аз през последните пет мандата съм помагал по един или друг начин на политическите сили, независимо кои са те. Това ставаше финансово, с авторитета ми, с опита ми, за да бъде избран правилния човек. Оказа се , че не винаги съм помагал на правилния човек. Единственият мандат,  в който аз нямам участие, това беше при избирането на Пенка Ганева от ГЕРБ. Тя не беше избрана,  а натресена от  хора, дошли от Старосел, изпратени от някого, за да гласуват в полза на нейната кандидатура. За мен това е непристойно, за мен това не е чисто деяние в политиката и аз отказах да бъда активен в партия ГЕРБ.

– Кое ви кара да стоите така здраво на земята?

– Имам много голям опит в живота като баща, като дядо, като бизнесмен, като човек, който управлява фирми вече 30 години. Моят принцип е – да помогнем и да разрешим въпроса.

– Отстъпвате ли крачка назад?

– Никога, защото имам вътрешно усещане как трябва да се живее.

– Някои казват, че се кандидатирате за кмет, за да можете в следващия мандат да разрешите личните си проблеми.

– Моите лични проблеми са разрешени. Има влязла в сила присъда и по всички точки ние със сестра ми сме получили оправдание за тази къща, в която живея. Освен това ние имаме листа с 2000 подписа на хора от община Хисаря. 90% от жителите на Черничево бяха на моя страна по въпроса да няма биоцентрала и бяха по улиците и площадите на Хисаря.

– Сутрин като станете на какъв език четете информация и новини? На английски, на шведски, на български, на френски…

– В състояние съм да разбера много езици, но ми е най- лесно да чета на шведски, защото пълноценният ми живот от 23 годишен е преминал в Швеция. Образованието, което съм получил там, навиците, които съм създал, културата, която съм натрупал и която е заздравила личността ми, е скандинавска. Опитът ми в четири скандинавски държави – Норвегия, Дания, Холандия и Швеция ме е направил да бъда хладнокръвен, да бъда издръжлив в преценката си и тя да бъде справедлива.

– А винаги ли е справедлива? Никога ли не грешите? Вие имахте няколко пъти опити да създавате бизнес, който беше на върха, а след това захващахте друг бизнес.

– Винаги в един бизнес има риск и човек трябва да е наясно с това. Може да се получи, може да не се получи.

– Със заеми ли започвахте новите си идеи?

– Никога в живота си не съм ползвал кредити. Започвал съм всеки един от бизнесите ми с две празни ръце и с бизнес – идеята, която съм имал в главата си. Ето сега съм с водеща фирма в страната за пилони за знамена. Аз никога не правя това, което другите правят. Затова съм и малко по – различен в мисленето и във виждането на  нещата.

– Значи не могат да ви вземат къщата от банката!

– Каква банка?

Никога нито къщата, нито дванадесетте имота около къщата нe са били заложени в банка. Просто като започваш едно начинание, ти преценяваш каква част от имуществото ще заложиш като рисков фактор в едно банково начинание.

– А защо тогава земите около къщата ви минаха в други ръце?

– Не искам да цитирам името  на човека. На 7 октомври имаме дело срещу това лице, което присвои седем мои имота от фирмата на сестра ми.

– Кой е вашият най- голям конкурент на местните избори?

– От моя гледна точка, основавайки се на моите виждания, аз не виждам конкурент. Ако е от гледна точка, че някой си е наумил непременно да стане кмет – всички са конкуренти.

– Вярно ли е това, което хората говорят, че вашата най- важна цел е да свалите от власт Ганева?

– Г-жа Ганева е доказала изключително лоша комтетентност в управлението на общината. Има документи и факти, които доказват това и ние не можем да си затворим очите. Една некомпетентност се наказва от хората при гласуването, ако не си оправдал доверието им.

– На кого ще бъдете кмет, ако бъдете избран?

– Не на клика около мен, не на партията, която ме е предложила, не на лъжци и измамници, а на всички хора от общината, независимо от коя партия са.

–  Ако не станете кмет, нито общински съветник на кого бихте се опрели, за да бъдат ревизирани изхарчените пари и  политиката на управляващите сега?

– За мен не е цел да стана кмет, за да бъдат разобличени грешките на управляващите спрямо моите неща. Аз имам начин и го правя. Целта ми е да помогна на хората, които изживяват такива кризи, каквито изживяваме ние със сестра ми. И те не са малко ожилените от това управление.

– Но… бих накарал общинският съвет да види защо пречиствателната станция на стойност 25 милиона лева вече не е общинска. Това е един актив на общината, с който икономическият и финансов рейтинг на община Хисаря се повдига в пъти повече. Доколкото аз разбрах, тази пречиствателна станция е собственост на Водоснабдяване и Канализация – Пловдив. Кой стои зад ВиК – Пловдив е тъмна Индия. Подозирам, че тази пречиствателна станция ще попадне в частни ръце и в частна фирма, или ще се приватизира след време, ще накара хисарчани да бъдат след време същите роби, каквито са сега на Електро – разпределителното дружество. Те ще плащат за пречистването на отпадъците им, ще им бъдат начислени няколко ставки, от които ще им причернее. Това, че станцията е подарена на ВиК – Пловдив е за разследване от прокуратурата.

– Тя е направена с европейски пари.

– Да, но тези европейски пари ги плащам аз, жена ми, децата ми и те не са съгласни да се харчат, за да се краде от тях. Те казват: „Татко, застани и кажи на хората, че ние за такива неща не искаме да си даваме парите в България.” Тук карат БМВ, „Порше”, но Европа не дава пари за това,  дават, за да  имат хората  един по – добър стандарт. В момента стандарт не се постига. Постига се едно престъпно деяние за усвояване на средства къде чрез проекти, къде чрез  подизпълнители…

– Какъв ще бъде вашият девиз за изборите? Избрали ли сте го вече? Може би: „Идвам, защото знам и мога!”

–  Че знам, знам. Че мога, мога, но трябва да го направя и да го покажа. Или ако използваме по – мъдри думи от римско време – „Дойдох, видях и победих!”

–  Общинските ви съветници – компетентни, образовани или просто партийни дейтели са?

– Между нас едва ли има някой, който да се нарече партиен деятел. Между нас има  изключително истински хора, които са направили всичко  в живота си да бъдат полезни на обществото.

– Какви са отношенията ви с ръководителите на вашата партия?

– Перфектни, защото Националният фронт за спасение на България беше единствената партия, която ни помогна тогава, когато ние имахме нужда. Не помогна лично на мен, а на хисарското общество.Тя даде на разположение телевизия, масово  медийно пространство и ние можехме свободно да изразяваме мнението си , за да спрем построяването на ненужно за гражданите на община Хисаря съоръжение.

– Каква ще бъде вашата предизборна агитация? От село в село, от къща в къща, с хора, които кандидат-кметът да играе?

– Аз съм българин и обичам българското хоро, но не обичам Ганкино хоро, защото Ганкиното хоро е едно и също и то омръзва на хората. Обичам ръценица, обичам право хоро и другите наши български танци, но това Ганкино хоро, което е като латерна четири години, съжалявам, не го играя.

– И все пак как ще стигнете до хората?

– Ние сме до тях. Обикаляме селата, раздаваме вестник „Хисаря днес”, хората четат сайта „Тракийски свят” и ми е приятно да чувам: „Ама, ние вас ви познаваме г-н Стаменов!” Това е една голяма надежда и ни крепи  преди изборите. Ние ще се срещнем с хората очи в очи и ще им говорим от уста на уста.  Кандидатирам се, защото  на хората им омръзна да гледат един и същи хора в управлението на общината. Кандидатирам се, защото съм със западно мислене, познавам европейския начин на живот и искам да покажа това на хората – как да живеят по европейски.

                                                               Разговора води Ирина Кирилова

Предишна статия

КАК БЪЛХИТЕ, ПОЛАЗИЛИ ОБЩИНА ХИСАРЯ, СТАНАХА НАДУТИ КЪРЛЕЖИ!

Следваща статия

Императора – истината за Ненко Костов!

Други интересни