Императора – истината за Ненко Костов!

Автор: Няма коментари Сподели:

                    ДРУГОТО ЛИЦЕ НА ИНЖ. НЕНКО КОСТОВ

Продължение на интервюто от 3 октомври 2015 година.

– Защо ви наричат „Императора”?

– Това е един много тежък момент от моя живот. Името излезе в медиите, благодарение на някои тъмни субекти , които са във властта и просто трябваше да си измият ръцете за похарчените пари. Опитаха се да докажат, че аз се занимавам с тъмни дела, похарчиха сума пари на държавата и когато вече виждаха, че нищо не могат да направят, съшиха едно подло обвинение, което впоследствие падна, минавайки през три инстанции на съда.

– Оказа се, че всичко срещу вас е поръчково  направено, за да можете да бъдете очернен  – и кражбата на тока, и монетите….

– Наистина е така. Знаете ли, аз исках да участвам в един публичен търг за имоти, но не знаех, че вече е направена една фирма, изготвен е проект и тази фирма на всяка цена е трябвало да закупи имотите. Тогава разбрах, че са изпитали страх от мен и най – вероятно поръчката за очернянето ми идва от тях. Аз знам, че рано или късно истината ще излезе наяве.

– Защо вас ви свръзват с археологията и с антични предмети?

– Нямам представа. Може би някои свързват висшето ми образование, което съм завършил в София в Минно- геоложкия институт, с антики и монети. Но един директор на музей се появи с металотърсач на една акция. Две секунди, след като аз бях повален на земята, усетих, че срещу мен се прави нещо с цел, за да бъда очернен.

– Защо знаете всичко, свързано с археологическите открития в България?

– Тази тема е интересна на всеки, който обича България. Аз смятам, че съм достатъчно интелигентен и ме вълнуват тези неща. Жалко, че законът е такъв, че не се позволява частното колекционерство в истинския му вид. Във всяка една демократична държава законът позволява да има частни колекционери. Тук се направи един такъв закон, който да замаже очите на Европа, и само определени личности имат право да покажат нещо, което не знам как са  придобили.

– Ако станете общински съветник, ще вдигате ръка послушно или ще бъдете опонент на тези, които са разграбвали общинско имущество и са ползвали пари от европейските фондове?

– Всички проблеми в моя живот са резултат на бунтарския ми дух. Обичам справедливостта и правдата. Ако успея да вляза в Общинския съвет, ще се старая да направим нашата община по – истинска. Ако всеки служител си върши работата както трябва, няма да има спорове между хората, няма да има дела, законите ще бъдат еднакви за всеки,  всеки ще ги спазва и ще се работи нормално.

– Инж. Костов, делата, които се водят срещу вас отразиха ли  се зле на семейството ви?

– Майка ми и баща ми, Бог да ги прости, бяха много почтени хора. Цял живот са работили и с двете си ръце са постигнали всичко, което имаме в къщи. За тях това беше един голям стрес, не можаха да го превъзмогнат и си отидоха от нас. За мен това беше много тежък удар, но не трябва да се предавам.

– Оказва се, че по време на комунизма и по време на демокрацията вие сте гонен човек. От дядо ви е започнало това,  който е бил в Белене. Защо?

– Дядо ми е бил войник при царя и е бил полицай в Гърция. След преврата на 9 септември 1944 година, определен кръг от хора го нарочват, започват да го гонят и го вкарват в лагера в Белене. Връщайки се от лагера, продължават да го притесняват, той се принуждава да напусне града и отива в София.Сега аз имам наследствен имот там, който може би ще търсят моите внуци. Но… историята се повтаря. Днес няма Белене, няма комунисти, а се оказа, че новите политици и новите бизнесмени са по – лоши, по – крадливи и по – нагли от бившите комунисти. Искат да ме изкарат дявол, но скоро ще разберат, че имат работа с един ангел за разлика от истинския дявол, прикрит  там някъде в общината.

– Смятате ли се за богат човек?

– Разбира се! Аз съм изключително богат душевно и финансово.

– Това дава ли ви самочувствие да вървите напред?

– Аз съм силен духом, но много съжалявам хората и искам да помогна на всички. Това се оказа един голям проблем.

– Ако станете обшински съветник, ще можете да помагате  като гласувате за развитието на общината?

– Да, искам да работя за хората.

                 Очаквайте продължение!  Ще разберете още много интересни неща.

Предишна статия

НЕ ОБИЧАМ ГАНКИНО ХОРО!

Следваща статия

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА

Други интересни