Стотици ирански военни пристигат в Сирия

Автор: Няма коментари Сподели:

Стотици ирански военнослужещи са пристигнали в Сирия в последните дни, за да се присъединят към голяма операция в подкрепа на режима на президента Башар Асад, твърди Reuters, позовавайки се на ливански източници.

Войските от Иран ще ще работят заедно с групировката „Хизбула”, както и с бойци от иракските шиитски милиции. Руските военно-въздушни сили ще осигурят въздушна подкрепа.

“Руските въздушни удари в близкото бъдеще ще бъдат подкрепени и от наземни атаки от сирийската армия и нейните съюзници”, коментира един от източниците на Reuters.

“Предстоящите операции ще бъдат фокусирани в Идлиб и Хама”, допълва той. Става ясно още, че военните действия ще бъдат насочени към връщане на територии завзети от бунтовниците срещу правителството на Асад.

„Авангардът на иранските наземни сили започна да пристига в Сирия – войници и офицери, (дошли) най-вече за да участват в тази битка. Това не са инструктори. Става въпрос за стотици с екипировка и оръжия”, твърди един от източниците.
Досега, директната подкрепа за режима от страна на Иран се е ограничавала само до военни инструктори.

Източник: standartnews.com

Предишна статия

ПОЗОРЕН УДАР СРЕЩУ ДЪРЖАВНОСТТА! Плевнелиев виси в САЩ, докато България кипи за бежанците! “Президентът” остави Бойко сам насред кризата, поведението му е ОПАСНО!

Следваща статия

Безплатните сандвичи до 4 клас – пластмаса и мухъл

Други интересни