Хитлер пред бункера на 9 май към съюзниците: Имате ли по-опитен от мен?

Автор: Няма коментари Сподели:

                             Хитлер пред бункера…

Представете си следната сцена. 9 май, 1945 г., Берлин. Хитлер говори пред бункера, а секретарката му Кристина Шрьодер го снима. Преди няколко часа съветският боец Григорий Кантария е забил червеното знаме на Райхстага. Фюрерът се обръща към съюниците с „мили мои, познавам ви“ и им предлага мир, да дойдат при него и под вещото му ръководство да започнат възстановяването на света от това, което той му е причинил.

В наши дни. 4 април вечерта, след края на изборния ден. Бойко Борисов пред резиденцията-бункер (Мата Хари е прониквала вътре…), Севда снима.

Баце, както галено го наричат някои, се обръща към политическите си опоненти, ГЕРБ, народа и цялото прогресивно човечество. 

Благодаря на всички хора, които бяха ангажирани с изборния процес. Свършиха огромна работа“.

Създадоха огромен хаос, поставиха под въпрос самите избори. Като организация – а организацията е работа на управлението. Слаб 2! Той благодари… 

Искам да си благодаря и на моята партия, разбира се и на колегите от СДС. Моята партия доказа, че и без втори, трети, пети и първи човек могат да се справят прекрасно. Евала им казвам, защото за първи път работихме така, както трябва да работи една партия: мощна изпълнителна комисия, мощни структури, максимално ангажирани. За пети пореден път печелим парламентарни избори”, каза още той. После предупреди своите опоненти, които говорели от името на народа. Преди 15 години, когато направихме ГЕРБ, пометохме всички, нямахме алтернатива, както и до ден днешен“.

Истината: калинките, купеният и корпоративният вот, МВР, службите и прокуратурата, бандити в градове и села, ултраси и зависими фирми – те осигуриха процентите и „победата“ на ГЕРБ. 360 000 гласа по-малко, 25 депутата по-малко. 

Пред бункера-резиденция в Бояна Борисов казва още: 

Разбирам огромното самочувствие на тези, които искат да говорят от името на народа. Разбирам ги. Приповдигнато им е настроението. Изкарали по 5, 4, 9 процента и считат че това е много. Не, не е много. Те и 25 процента не са много, но ако имаш 5 или 9 процента и говориш от името на народа е доста смешно. И аз именно затова днес благодаря на моята партия. След няколко дни разбира се ще благодарим на суверена – народа“.

Поредна манипулация. Той има 25% от 40-те процента гласували. Срещу него са 70 на сто (без ВМРО). Това е протестен вот. Нежелан, дори мразен. 

Някои казват, че много били партиите. Напротив. За мен е най-добре е да има голяма представителност в парламента. Защото там се правят политики. Чувам за изказвания – важното е Борисов да го няма. Разбира се и без петел ще съмне. И без Борисов. Имате ли по-опитен от мене? Има ли някой по-голяма международна подкрепа? Някой, който да се е справил с три кризи – т.нар. гръцка криза или миграционната криза или пандемията. И вижте нашите резултати сега в пандемия“.

По-опитен в краденето, далаверите, лъжите, интригите, сделките със задкулисието, манипулациите наистина няма. Конкуренти са му сямо Доган и Пеевски. Освен това се провали и с трите кризи, за които говори. Нещо повече, вкара страната в перманентна криза. 

“За мен е най-добре да има максимално голяма представителност в парламента, защото истинската политика в една стабилна държава се прави в парламента. Там се правят мнозинства. Там се взимат решения. Там се правят политики. Много се радвам, че влизат много партии в парламента, защото ми омръзна сам да нося отговорност. (Той не стъпва в парламента и по телефона разпорежда на гербаджии какво да гласуват и какви закони. Отказва да носи отговорност за каквото й да е.) Но вие сами няма да се справите, нямате експертиза. А ние имаме огромен потенциал. (Простата кърджалийска п..ка, Дьеси, Гърневски, Барниръбъла и пр. ли са експертизата?) И вместо да се дрънкаме кой е по-велик, нека да помислим дали не може тази година, тези последни 8 месеца от нея да бъдем толкова консолидираме, защото светът, Европа ни гледа и ако няма стабилна политическа обстановка, нищо няма да се получи. (Формалната учтивост той приема за истина. Лидерите на другите страни му се подиграват. Поведението му е срам и унижение за всички българи.)

Така че мои мили опоненти, познавам ви всичките, всички сте работили с мен, израдвайте се, вече сте в парламента. Нали това беше зорът още от лятото. Ето видяхте, най-мирната, позитивната, толерантната кампания я проведохме ние. И се извинявам на медиите, че използваме този начин на разговор. И това не е добра практика. Нали не се съмнявате, че при този изборен резултат може да имаме 40-50 млади, умни и красиви симпатизанти на ГЕРБ, които да ви преследват, като чакали“. (Преведено на неговия език: Елате пиленца при батко, че иначе ще строяваме батальона“. Простотия и простащина на N-та степен. Знам ви аз, – цинично подхвърля и същевременно заплашва с чакали.)

Аз ви предлагам мир, да сложим експертите и да поемем отговорност и да направим за България до декември максимални усилия да излезем от пандемията и да тръгнем нагоре. Тогава вече всичко е наясно. Това е моето предложение към всички – порадвайте се 2-3 дена и след помислете. Може ли да се обединим в името на държавата. Дайте да изберем най-доброто, което може да свърши работа. Нали съединението прави силата“. 

Сетила се Мара да се побара… Борисов говори за мир и какво правело съединението. Дори медиите споменава и им се извинява за нещо си. Той, който има/ше на разположение медии-ибрици, готови на всичко и прославяйки го за велик, безсмъртен и неповторим. Всъщност последователно и коварно убиваше свободата на словото.

Борисов е уплашен. И нахален. И агресивен. Губи почва под краката си. Задкулисието не е това, което беше. ДПС губи позиции. Пеевски е подгонен от американското законодателство, скоро и от българското. Вкарат ли го в ъгъла, ще играе с компромати срещу Борисов, за да се спаси. Защитата от Гешев вече е под въпрос, защото Гешев ще спасява себе си. Доган също трябва да оцелява. 

Страната прави крачка в нова посока. Трудна крачка, която ще бъде съпътствана от напрежение, трудности, грешки – но крачка. Атаките срещу „Има такъв народ“, че са чалгаджии и шоумени, срещу „Демократична България“ – Христо Иванов му бил министър, „Изправи се! Мутри вън!“ – свързани с Божков и пр. ще продължат с нова сила.

Това е на първо четене. Задълбочените анализи предстоят. Задкулисието няма да се даде без бой. Борисов не е за подценяване. Решен е на всичко, за да оцелее още малко. За какво ги е пълнил чекмеджетата и шкафовете…

Да не забравя: новите в парламента да се поучат от съюзниците, които влязоха в Берлин, разрушиха бърлогата на фюрера, предизвикаха Нюрнбергския процес и поставиха началото на нови времена. 

Най-важното обаче е, че нацистите подписват безусловна капитулация и никакък мир и условия не са обсъждани. Който руши и съсипва хорски съдби – плаща. 

                                                                          Огнян Стефанов

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/hitler-pred-bunkera-9-mai-kam-saiuznitsite-imate-opiten-men-elate-napravim-edin-mir.html

Предишна статия

Събудихме се в друга България, но Борисов прави план за милиардите от Европа

Следваща статия

Но ако българското изборно безумие все пак го направи управляващ, то ще спрем или най-малкото ще объркаме мисловните часовници на цяла Европа

Други интересни