Разпродават 569 ниви и имоти на зърнен бос!

Автор: Няма коментари Сподели:

569 ниви и земеделски имоти, собственост на местен зърнен бос, обявява за продажба Териториалната дирекция на НАП – Велико Търново. Нивите са с обща тръжна цена от 1,3 млн. лв. и се намират в землищата на шест от селата в община Полски Тръмбеш.Според запознати преди време бизнесменът и негови близки били проверявани от полицията и данъчните за нетрудови доходи и за източване на държавната хазна чрез данъчни престъпления. Нивите, които обработва мъжа, били част от запорираните му имоти на обща стойност над 1,7 млн. лв., пише “Монитор”.

Те ще бъдат пуснати на търг, а парите от продажбата им ще отидат в държавната хазна. Зърнопроизводителят обаче смятал да играе на търга чрез свои подставени лица и така отново да си върне отнетите земи на ниска цена и отново да продължи да си ги обработва. Преди пет години зърненият бос и три данъчни служителки бяха арестувани при полицейска спецакция и срещу тях бе образувано наказателно производство за източване на ДДС в особено големи размери.

Според информацията на разследващите тогава, с престъпната си дейност бизнесменът и данъчните служители „щипнали” от държавната хазна 3,6 млн. лв. По време на разследването бяха проверени над 3000 фирми и бяха разпитани над 1500 души. Досега обаче все още няма издадени присъди по случая. 

http://www.blitz.bg/

Предишна статия

Кандидат-кмет за Варна!

Следваща статия

Кери: САЩ прозряха, че незабавното сваляне на Асад ще „взриви отвътре” Сирия!

Други интересни