Кери: САЩ прозряха, че незабавното сваляне на Асад ще „взриви отвътре” Сирия!

Автор: Няма коментари Сподели:

САЩ настояват за „плавен преход” на властта в Сирия и не призовават за незабавна оставка на президента Башар Асаду заяви американският държавен секретар Джон Кери в интервю за телевизия CNN.„Ние променихме това… това не сработва. Нужен е плавен преход, за да няма опасения по повод възмездия, загубени животи и мъст” – отговорил Кери в отговор на журналистическо припомняне за предишните настоявания на САЩ за незабавна оставка на Асад. Той добавил, че ако Асад напусне поста си бързо, това може да доведе до „взрив, насочен навътре”, което ще лиши страната от всякакъв обществен живот.

CNN веднага отбеляза, че Кери всъщност е съобщил за смяна на позицията на САЩ относно Сирия и конкретно по адрес на Асад.

Кери отбелязал в интервюто си също, че въвличането на Русия в решаването на сирийския конфликт може да стане „възможност” за САЩ за разрешаване на кризата.

В понеделник Владимир Путин от трибуната в ООН призова международната общност към създаване на широка международна антитерористична коалиция с участието на ислямски страни.

Превод и редакция: БЛИЦ

Предишна статия

Разпродават 569 ниви и имоти на зърнен бос!

Следваща статия

Пентагонът се бои Ирак да не сподели секретни данни с Русия и Иран!

Други интересни