Путин и Обама ще се срещнат в понеделник заради Сирия и Украйна

Автор: Няма коментари Сподели:

Президентите на САЩ и Русия – Барак Обама и Владимир Путин, ще се срещнат в понеделник в Ню Йорк, където ще се проведе годишната сесия на Общото събрание на ООН.

На 28 септември президентът Путин ще се срещне с американския си колега Барак Обама, а също с японския премиер Шиндзо Абе, каза пред журналисти прессекрeтарят на руското президентство Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Съгласувана беше срещата с премиера Абе, а след това срещата с президента Обама, каза Песков. На въпрос какви теми се очаква да обсъдят Путин и Обама, той отговори: “Познайте от три пъти”.

Срещата между президентите е организирана по взаимно съгласие.

Основна тема на разговорите между двамата лидери ще бъде Сирия, заяви Песков, цитиран от Ройтерс.

Той допълни, че Украйна ще бъде обсъдена, “ако остане време”.

Според говорителя на Белия дом Джош Ърнест обаче срещата е била поискана от Путин.

“Основната тема (за Обама) ще е Украйна”,

отбеляза той.

Песков уточни, че срещата ще се проведе след речта на Путин от трибуната на Общото събрание на ООН. Тя може да продължи между 50 минути и 1 час.

Президентът на САЩ Барак Обама ще поиска да разбере в понеделник от руския си колега Владимир Путин как Русия смята да се противопостави на “Ислямска държава”, като увеличава военното си присъствие в Сирия, предаде Ройтерс, позовавайки се на представители на Белия дом.

Има много за обсъждане и сега е времето Русия да внесе яснота по въпроса как точно предлага да бъде конструктивен сътрудник на вече действащата международна коалиция, заяви пред репортери съветничката на американския президент Барак Обама за Русия Селест Уолъндър.

Източник: Vesti.bg По материали на БТА

Предишна статия

България втора в ЕС по сива икономика

Следваща статия

Скъпите цигари стават още по-скъпи

Други интересни