Dell ще вложи 125 млрд. долара в Китай в следващите 5 години

Автор: Няма коментари Сподели:

Интернет е новият двигател за икономическото бъдеще на Китай и има неограничен потенциал, смята Майкъл Дел.

Американският производител на компютри Dell възнамерява да увеличи значително инвестициите си във втората по големина икономика – тази в Китай. Компанията ще вложи 125 млрд. долара в страната в следващите пет години, предава Ройтерс.

Според третия по големина в света производител на компютри инвестициите ще допринесат със 175 млрд. долара за вноса и износа на Китай, като ще спомогнат и за задържането на 1 милион работни места в страната.

„Интернет е новият двигател за икономическото бъдеще на Китай и има неограничен потенциал”, пише главният изпълнителен директор, създател и акционер в компанията Майкъл Дел в своя позиция. 

„Dell ще прегърне принципа „В Китай за Китай” и ще интегрира тясно стратегията на Dell China с националните политики на страната”, пояснява още той.

Припомняме, че още през 2010 г. Дел обяви, че в следващото десетилетие компанията му ще вложи близо 250 млрд. долара във втория по важност за концерна пазар след САЩ.

Засега не е ясно дали сега обявената сума е част от тази инвестиция, а поделението на Dell в Китай засега не коментира информацията. 

Американската компания е представена в азиатската страна от около две десетилетия, а преди да стане частна компания през 2013 г., отчиташе годишни приходи в страната от около 5 млрд. долара. 

По данни на IDC Dell е третият по големина производител на компютри в света след китайската Lenovo и американската Hewlett-Packard.

Източник: Investor.bg

Предишна статия

Фолксваген показа най-мощния Golf с предно предаване

Следваща статия

Тодор Живков

Други интересни