Прокуратурата разследва журналист по сигнал на министър от кабинета “Орешарски”.

Автор: Няма коментари Сподели:

Срещу главния редактор нa сайта “Биволь” Атанас Чобанов е било образувано досъдебно производство за набеждаване. Това е станало след сигнал на бившия министър на инвестиционното проектиране от кабинета “Орешарски” Иван Данов. Новината съобщиха от “Биволъ” във facebook.

“И Прокуратурата размаха бухалката да сплаши “Биволъ”. Главният редактор на сайта Атанас Чобанов е обект на досъдебно производство за “набеждаване” на “френския безработен” Иван Данов, образувано на 23 юни 2015 от прокурор Деян Славов. Поредният прокурор на #КОЙ е намерил данни за престъпление във факта, че Данов беше категорично изобличен. Престъпление на журналиста, а не на шмекера, източил френските социални служби” пише още в статуса на “Биволъ”.

В началото на лятото на 2013 г.  “Биволъ” излезе с разследване от което ставаше ясно, че от септември 2004 до май 2005 Иван Данов е получил неправомерно близо 15000 евро от френската държава под формата на държавна помощ. В продължение на осем месеца той е подписвал декларации, че е безработен, а в същото време е развивал бизнес в България.

Това е поредният случай, в който прокуратурата се изправя срещу медии и журналисти след избирането на Сотир Цацаров за ръководител на държавното обвинение. Още в началото на мандата си той разпореди проверка срещу журналист от “Mediapool” заради разкрит от него случай на незаконно подлсушване. Впоследствие държавното обвинение образува половин дузина предварителни проверки или досъдебни производства, по които журналисти и редактори са привиквани за да дават обяснения за източниците си на информация.

“Резултатът също е ясен – опозоряване и международно бламиране на корумпираната институция, предвождана от компрометирания и държан в зависимост от Пеевски главен прокурор – Сотир Цацаров”, пишат от “Биволъ” в сайта си.

http://www.capital.bg/

Предишна статия

BBC: Откриха паметник, засенчващ Стоунхендж! Мащабът е безпрецедентен.

Следваща статия

Бивш общински имот във Варна е продаден на “Кауфланд България” за 18.3 млн. лв.

Други интересни