ОЧАКВАМЕ ДА ЗАПОЧНЕ РАБОТА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ!

Автор: Няма коментари Сподели:

                                            ОЧАКВАМЕ ДА ЗАПОЧНЕ РАБОТА ОБЩИНСКАТА ИЗБИРАТЕЛНА КОМИСИЯ

Image title

 

  На 29 август 2015 година кметът на община Хисаря внася в Централната избирателна комисия в София предложение за състав на Общинската избирателна комисия. Представя всички документи заедно с протокол от проведените консултации с парламентарно представените политически партии и коалиции. От него личи, че е постигнато съгласие за състава и ръководството на комисията. С решение №1602 –МИ /НР от 31 август 2015 година на Централната избирателна комисия комисията в община Хисаря от единадесет човека е назначена. Известно е, че неин председател е Костадин Атанасов Атанасов от ГЕРБ, заместник- председател – Петър Атанасов Дишкелов от Българския демократичен център, а секретар – Пено Стоянов Бойновски от Българската социалистическа партия.

    Според решението на ЦИК, комисията влиза в правомощия от 5 септември 2015 година.

Но.. все още Общинската избирателна комисия не е направила своето първо заседание. Какво се чака? Регистрацията на партиите ли? В общината има вече регистрирани партии, така че те биха могли да регистрират в ОИК своите кандидати за кметове, кметове по села и общински съветници.

Кога ще се съберат, това ще реши председателят на комисията, който ще получи 810 лева възнаграждение за тези избори и референдума. Заместник – председателят и секретарят ще бъдат възнаградени със 760 лв. , а членовете на Общинската избирателна комисия със 710 лв.

    Председателите на секциионните избирателни комисии ще получат 64 лв., заместник- председателите и секретарят – 58 лв., а редовите членове по 48 лв. Всички ще получат допълнително по 20 лв. заради това, че ще има на 25 октомври не само избори за местна власт, а и референдум.

     Комисията започна своята работа на 08 септември 2015 година.                                                                    ТРАКИЙСКИ СВЯТ

Предишна статия

ФБР следило Маркес цели 24 години.

Следваща статия

BBC: Откриха паметник, засенчващ Стоунхендж! Мащабът е безпрецедентен.

Други интересни