Откриха Колодрума пред 6000 в Пловдив.

Автор: Няма коментари Сподели:

Със страхотно шоу пред 6000 души бе открито дългоочакваната спортна зала за Пловдив. “Колодрума” вече е напълно готов и моментално започна да посреща големи състезания. През уикенда се проведе европейското по таекуондо. Официални гости на откриването на многофункционалната зала бяха министърът на спорта Красен Кралев, както и кметът на града Иван Тотев. Премиерът Бойко Борисов също трябваше да присъства, но отново проблем с правителствения самолет му попречи да излети от Варна вчера. “Вълнувам се, чест е за мен. Това е миг, който толкова дълго чакахме. Първият в Източна Европа! Това ни вдъхна увереност, че нашите шампиони ще побеждават.

Така се създават легендите, така се ражда тази магическа история. Надявам се това спортно съоръжение да успее във всички 25 спорта, които може да приеме. Пожелавам на кмета Тотев пълна зала и много медали. Дано феновете да преживеят много големи моменти и успехи”, заяви Кралев. Самият Тотев също бе повече от щастлив. “Решение за откриване на спортна зала в Пловдив Министерския съвет взема през 1975 година. Точно 40 години по-късно ние реализираме тази идея”, заяви Тотев. “Това не е просто зала, а прекрасно съоръжение. В този вълнуващ ден изказвам благодарност към реализирането на всичко това. Много благодаря, че лично и националният отбор по волейбол, който е магнит за хората и фенове на спорта, е в града по случай откриването на залата, както и на Бойко Борисов, който през двата си мандата направи всичко възможно да има зала”, допълни Тотев.

Селекционерът Пламен Константинов пък заяви, че се надява един ден и отборът му да е част от тази зала. “Поздравявам всички пловдивчани с тази придовибка. Този град е дал много шампиони на България. Това е страхотно спортно съоръжение. Дано един ден да бъдем и ние част от него. Вярвам, че пловдивската публика ще подкрепя отбора безрезервно. За нас ще бъде страхотно удоволствие”, заяви Константинов.

Тръгна и колоездачната обиколка на България. Министър Кралев заедно с шефа на колоездачния съюз Петър Тончев връчи жълтата фланелка на лидера Пьотр Дябо от Словакия. Там бе и легендата в този спорт Джамолидин Абдулджапаров.

Копирано от standartnews.com

Предишна статия

Драма със самолета на Бойко Борисов над Варна.

Следваща статия

ЧЕТАТ НИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ

Други интересни