Драма със самолета на Бойко Борисов над Варна.

Автор: Няма коментари Сподели:

Нова авария с правителствения “Фалкон” наложи принудително кацане на премиера Бойко Борисов. Той трябваше да лети днес следобед от Варна до Пловдив за откриването на новата спортна зала под тепетата. При излитането обаче и трите колесника не се прибрали.

“Пак ли?” – с този въпрос Борисов посрещнал във въздуха съобщението на командира на полета за аварията, научи “Стандарт”.

“Бяхме уведомени, че проблемът е в електрониката – датчици не са могли да сработят. По процедура сме длъжни да се върне на най-близкото летище – това беше Варна. Стояхме във въздуха само 15 минути. Хората са малко притеснени, но това е нормално”, разказа транспортният министър Ивайло Московски, който е бил на борда. За аварията с правителствения фалкон съобщиха първо от летище Варна, където направили светкавична организация за извънредната ситуация. Екипажът на правителствения авиоотряд изчакал горивото да намалее и е върнал обратно фалкона на летище “Варна”. Според експерти е имало вариант машината да кацне и по корем във водата.

Само преди броени месеци, на 11 февруари, “Фалкон”-ът, отново с Борисов на борда, пак имаше същия проблем с колесник. Тогава машината кръжа близо час над София, за да изразходва горивото си, защото кацането с подобна авария крие риск от взрив. След 5 опита фалконът успя да се приземи. На борда през февруари с Борисов бяха началникът на кабинета му Анджелина Тотева, директорката на правителствената информационна служба Севделина Арнаудова, фотограф и оператор на МС, както и охраната от НСО.

Копирано от standartnews.com

Предишна статия

Това ли е дъното? “Рожен” е пред закриване, 260 хил. лева не стигат на обсерваторията

Следваща статия

Откриха Колодрума пред 6000 в Пловдив.

Други интересни