Селото се събужда, ръст на туристи по мегдани и пътеки

Автор: Няма коментари Сподели:

През последните години селският туризъм бележи ръст, главно заради подобрените условия, благодарение на Програмата за развитие на селските райони, коментира пред “Фокус” Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма.

Според него различните фестивали в малките населени места, както и етнографската им дейност, са сред основните причини за възхода на селския туризъм.

“Селото се събужда. Оказва се, че сме съхранили и сме изключително богати на точно такива места. Това е един ресурс за създаване на работни места, за подобряване на местните икономики в такива отдалечени райони както в Северозападна България, така и в села по граничните райони, където други икономики не могат да създават работни места”, коментира още Драганов.

По думите му селският туризъм у нас се развива главно в две направления. “Едното е свързано с различните фестивали и тяхното посещаване, а другото са чужденците, главно французи, германци, които отиват в малки населени места, за да опитат местната кухня и кулнария и да видят изключителните природни кътчета. Знаете, че и много екопътеки бяха създадени”, каза още Драганов.

Източник: Dnes.bg

Предишна статия

Хванаха бензиностанция в Пловдив, която ни цака с горивото

Следваща статия

Злато от дълбините на океана край Флорида

Други интересни