Дубай.

Автор: Няма коментари Сподели:

В Дубай строят 711-метров небостъргач06.08.2015

В Дубай строят 711-метров небостъргач



В Дубай ще бъде построен 711-метров небостъргач с най-високата панорамна площадка. Според местното издание The National небостъргачът ще бъде вдигнат в Meydan One – нов район на Дубай.

Височината, на която ще бъде разположена площадката, ще е 655 метра. А над нея на височина 675 метра ще се намира най-високият ресторант в света.

В момента палмата на първенството принадлежи на небостъргача Canton Tower в китайския град Гуанчжоу, неговата панорамна площадка е на височина 488 метра.

Общата площ на новия район Meydan One ще бъде 5 квадратни километра. Освен 5-звезден хотел, плаж, яхтено пристанище, търговски и развлекателни обекти, той ще включва и най-високата в света покрита ски писта с дължина 1 200 метра.

Строителната компания Meydan планира също да изгради най-големия в света комплекс от “танцуващи фонтани” с дължина 420 метра. Подобни фонтани има пред най-високата сграда в света – небостъргача Burj Khalifa в Дубай.

Първата фаза на проекта Meydan One трябва да бъде завършена през 2020 година. Допълнителни детайли на проекта ще бъдат представени на годишната експозиция Cityscape, която ще бъде организирана в Дубай в началото на септември.

източник: Expert.bg

Предишна статия

Kak крави произвеждат ток

Следваща статия

Руснаците продават имоти на морето.

Други интересни