ОЩЕ ЗА МИГ

20 Юни, 2020
15 коментара

     И на сесията на 23 юни 2020 година пак ще се говори за Местната инициативна група. На миналата сесия имаше три писма – от председателя на Управителния съвет, от изпълнителния директор и от кмета. И трите писма бяха оставени за разглеждане в точка РАЗНИ. Сега поводът, за да се захванем отново за МИГ, е докладната записка, за която преди няколко дни спомена кметът на община Хисаря- инж. Пенка Ганева. Тя е от Стоян Чолаков – член на УС на МИГ. 

В нея той иска общинските съветници да изберат друг представител на общината в МИГ и да освободят от тази длъжност Мария Мустакова. Чолаков дава на съветниците два протокола  от заседанието на УС преди провеждането на общото събрание, единият от които е написан на ръка, а другият напечатан. Стоян Чолаков пише, че в протокола няма отразено неговото изказване, на Пенка Ганева, на Кирчо Иванов, на Емил Нанев, на адвокат Недев, на Милчо Запрянов, на Таня Иванова, на Лазар Лазаров.  Освен това Чолаков напомня, че Кирчо Иванов и Емил Нанев не са подали писмено молба за напускане на УС.

Той предлага на съветниците да прочетат неговото изказване на общото събрание на МИГ. В него  посочва административни и финансови факти от работата на председетеля на УС.

Разпратена при съветниците, докладната на Чолаков вече е публична информация.

Останалото, което трябва да научете е, че председателят на Общинския съвет – инж. Найден Павлов не е включил тази докладна в дневния ред. По всяка вероятност тя ще бъде разгледана в точка РАЗНИ. А както се знае от правилника на Общинския съвет, в тези РАЗНИ не могат да се вземат решения и не може да се гласува. С една дума – ето ви докладната, ето ви изказването на Чолаков, ето ви двата протокола, четете, говорете, но не се надявайте, че нещо може да се промени.

    Има възможност някой от съветниците да предложи докладната на Чолаков да влезе в дневния ред. Но дали синьо- червеното мнозинство ще се съгласи това да стане.? Да предположим, че съветниците на БСП, СДС / СДС, АБВ / и ГЕРБ се съгласят. Готова ли е г-жа Ганева с ново предлжение за представител на общината, ако гласуват оставката на Мустакова? Едва ли. Ако имаше такива намерения, щеше да настоява докладната да влезе в дневния ред.

     А историята продължава. На 19 юни Мария Мустакова свика УС на заседание. На заседанието бяха Мария Мустакова като председател и членовете Емил Нанев, Стоян Чолаков, Атанас Кисьов. Вътре бяха и изпълнителният директор – Лазар Лазаров и експертът Иванка Богунска. Няма да напиша какво стана на това заседание. Ще изчакам два- три дни, за да видя кой как изпълнява обещанията си, кой накъде се извърта и какво ще се случи на сесията във вторник.

       В община Хисаря се показан един модел, по който се движи страната днес. Търсиш справедливост, казваш нередностите и.... започваш да си патиш. 

Може би най - доволни от развитието на събитията в МИГ са лидерите на две партии, които никак не им се иска някой да разбере какво ги свързва с МИГ и министерствата в София?  

Знам само, че малкият и среден бизнес в общината и общината могат да  загубят пари, които се дават за развитието им.

                        Тракийски свят                                                                     Ирина Кирилова

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Бойянг-Благодаря ти Кирилова (балада)
20 Юни, 2020 | 23:16
Напиши отговор
Оценка: -6  +35
Направо ме вдъхнови, чуй новия ми хит и от радост реви..."  Забравям те! Оставаш анцуга някъде в пътека тъмна,  но от нея хубавите ти очи ме пронизват със любов.  Забравям те! Но защо ли качвам се по Клюнка стръмна  и ти седиш там и чувствено четеш моя стих суров? Забравям те!  Миг разделя срещите на Мичето и Лазарчо потайни Очи затварят и защо се сгушват в твоя сайт?  Забравям те! Заключвам те в в шкафчето с папки и тайни,   А ти от там изскача Чобака, за да ви го каже само.   Забравям те! Вятърът отнася нейде имейли.  Но защо пак отварящ незаздравяла рана, когато нямама протоколи? Забравям те, но защо държиш печата в ръката?  Забравям те! Защо е тази болка във много."
Анонимен
#2 от stmnv
20 Юни, 2020 | 23:37
Напиши отговор
Оценка: -5  +13
za kupenite glasove.Pak moje i niakoi
Анонимен
#3 от Неделя
21 Юни, 2020 | 06:26
Напиши отговор
Оценка: -5  +24
Ей, добре си използвал стиховете на Ирина. Че има тайни в МИГ - има, че има неивестни писма и не се знае до кого са изпратени - има, че има тайни имейли - има, но си пропуснал кой дърпа конците от ДОЛУ и от ГОРЕ. Че има папки с неизвестна за УС информация - има. Че болката на подалите проекти е много - да. Но защо Найденчо гледа в неподходяща посока?
Анонимен
#4 от Костадинов
21 Юни, 2020 | 09:45
Напиши отговор
Оценка: -4  +26
Не разбхте ли, че наближава Видовден Ден във Тази Прословута Община с Корупцията ! Където цяла БЪЛГАРЯ е знае !
Анонимен
#5 от На времето
21 Юни, 2020 | 13:11
Напиши отговор
Оценка: -3  +16
Ганева не искаше Пирянков, макар, че той я направи заместник- кмет тогава. После тя стана кмет, не искаше секретаря Петров . Сега пак е кмет, чувам, че на косъм се държат отношенията и с председателя на Общинския съвет. Пирянков не беше кой да е,но го свалиха, Петров е минал през много тръни, но е оживял, Павлов какво иска от Ганева? Тя поне има административен опит. Значи нещо започна жената да не угажда на някои. Прав е Костадинов - цяла България вече знае, че тази община не върви надобре.
Анонимен
#6 от Копаме
21 Юни, 2020 | 18:09
Напиши отговор
Оценка: -2  +16
Г-н Павлов, да се засрами. Или да бъде сменен. Тихите води са най-опасни особено ако са мътни!!!!!!
Анонимен
#7 от моторетки...
21 Юни, 2020 | 18:42
Напиши отговор
Оценка: -1  +10
Павлов, каво става с мотопистата?
Анонимен
#8 от Копаме до моторетки
21 Юни, 2020 | 19:59
Напиши отговор
Оценка: -4  +14
Ще правят селище, аман от бетон. Дано е само слух. Искрено се надявам да не е вярно.
Анонимен
#9 от БоЯнг
21 Юни, 2020 | 20:23
Напиши отговор
Оценка: -4  +20
Във връзка със хит баладата ми от първия пост, си позволявам, без да бъда многослоен, ще бъда кратък и ясен трети ред след думата изкача да се чете Чулака, а не както излиза Чубака. Само да уточня че стиховете се взаимствани от невероятната Българска поетеса Ирина Кирилова, към която изпитвам голям респект, нивото и на познание е високо. За ставам пред вас отговорно със ширината на Анцуга си и заявявам че мелодията е взаимствана от класическото произведение на Дони и Не ти със заглавие "Луната Спи". Ако имате въпроси, готов съм да отговоря.
Анонимен
#10 от "Ненова-83"
22 Юни, 2020 | 10:57
Напиши отговор
Оценка: -1  +12
Коя си ти, г-жо, която имаш дълбока връзка с МИГ- Хисаря?
Анонимен
#11 от Неделя
22 Юни, 2020 | 20:31
Напиши отговор
Оценка: -2  +9
Ромка съм кандидатствам при вас за интерация
Анонимен
#12 от Дечо Пора
23 Юни, 2020 | 15:40
Напиши отговор
Оценка: -3  +17
Драги съграждани,няма да има разкрития,свързани с корупцията в общината,в частност определени хора да влачат от МИГ,а малките да лапат мухите.Пак завери,пак далавери,стига вече.Докладни от тоя,от оня.Коя да се внесе в ОС,коя не.Нека да се покажат публично кой е подпомогнат и на какво основание.Нека полицията в Хисаря да си свърши работата,а не да се показват само петък и събота и да тормозят хората с проверки.Нека полицаите не спят през останалото време и оня дърводелец от Миромир да се размърда малко,а не само да се пери,че е някакъв началник!!!
Анонимен
#13 от до неделя
23 Юни, 2020 | 16:50
Напиши отговор
Оценка: +5
Не си ромка. май си от една друга общност, която се кани да влиза във властта.
Анонимен
#14 от Джигера
23 Юни, 2020 | 17:21
Напиши отговор
Оценка: -1  +10
С проекта какво правим. Един си трагнал, друг се гласи да сяда. Пари съм вложил, не може да ми пилеете времето. Рани куче да те непознава.
Анонимен
#15 от Неделя до 13
01 Юли, 2020 | 10:02
Напиши отговор
Оценка: +1
Зареждайте си таблетчета редовно, за да не се появи обявата за конкурс със задна дата и да наемете за изпълнителен директор отново някоя връзкарка.
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.