ОЩЕ ЗА МИГ

Автор: Няма коментари Сподели:

     И на сесията на 23 юни 2020 година пак ще се говори за Местната инициативна група. На миналата сесия имаше три писма – от председателя на Управителния съвет, от изпълнителния директор и от кмета. И трите писма бяха оставени за разглеждане в точка РАЗНИ. Сега поводът, за да се захванем отново за МИГ, е докладната записка, за която преди няколко дни спомена кметът на община Хисаря- инж. Пенка Ганева. Тя е от Стоян Чолаков – член на УС на МИГ. 

В нея той иска общинските съветници да изберат друг представител на общината в МИГ и да освободят от тази длъжност Мария Мустакова. Чолаков дава на съветниците два протокола  от заседанието на УС преди провеждането на общото събрание, единият от които е написан на ръка, а другият напечатан. Стоян Чолаков пише, че в протокола няма отразено неговото изказване, на Пенка Ганева, на Кирчо Иванов, на Емил Нанев, на адвокат Недев, на Милчо Запрянов, на Таня Иванова, на Лазар Лазаров.  Освен това Чолаков напомня, че Кирчо Иванов и Емил Нанев не са подали писмено молба за напускане на УС.

Той предлага на съветниците да прочетат неговото изказване на общото събрание на МИГ. В него  посочва административни и финансови факти от работата на председетеля на УС.

Разпратена при съветниците, докладната на Чолаков вече е публична информация.

Останалото, което трябва да научете е, че председателят на Общинския съвет – инж. Найден Павлов не е включил тази докладна в дневния ред. По всяка вероятност тя ще бъде разгледана в точка РАЗНИ. А както се знае от правилника на Общинския съвет, в тези РАЗНИ не могат да се вземат решения и не може да се гласува. С една дума – ето ви докладната, ето ви изказването на Чолаков, ето ви двата протокола, четете, говорете, но не се надявайте, че нещо може да се промени.

    Има възможност някой от съветниците да предложи докладната на Чолаков да влезе в дневния ред. Но дали синьо- червеното мнозинство ще се съгласи това да стане.? Да предположим, че съветниците на БСП, СДС / СДС, АБВ / и ГЕРБ се съгласят. Готова ли е г-жа Ганева с ново предлжение за представител на общината, ако гласуват оставката на Мустакова? Едва ли. Ако имаше такива намерения, щеше да настоява докладната да влезе в дневния ред.

     А историята продължава. На 19 юни Мария Мустакова свика УС на заседание. На заседанието бяха Мария Мустакова като председател и членовете Емил Нанев, Стоян Чолаков, Атанас Кисьов. Вътре бяха и изпълнителният директор – Лазар Лазаров и експертът Иванка Богунска. Няма да напиша какво стана на това заседание. Ще изчакам два- три дни, за да видя кой как изпълнява обещанията си, кой накъде се извърта и какво ще се случи на сесията във вторник.

       В община Хисаря се показан един модел, по който се движи страната днес. Търсиш справедливост, казваш нередностите и…. започваш да си патиш. 

Може би най – доволни от развитието на събитията в МИГ са лидерите на две партии, които никак не им се иска някой да разбере какво ги свързва с МИГ и министерствата в София?  

Знам само, че малкият и среден бизнес в общината и общината могат да  загубят пари, които се дават за развитието им.

                        Тракийски свят                                                                     Ирина Кирилова

Предишна статия

Алчност и простотия са се обединили, за да унищожат един отрасъл, който носеше много пари!

Следваща статия

Coronavirus: US will not participate in WHO vaccine project after Trump turned against it

Други интересни