НОВА ПАРТИЯ В ХИСАРЯ

04 Януари, 2021
12 коментара
 • Започна една година, в която ще има избори. Ще избираме народни представители. Както каза президентът, няма да отмени датата 28 март, защото така било по конституция. Социолозите пък казват друго – заради пандемията от коронавируса, гласувалите щели да бъдат 15 процента от населението. Всеки е свободен, всеки сам решава да отиде ли да гласува и кого да предпочете. По – важното е, че и за тези избори в политическата игра искат да влязат нови играчи. И не само да влязат, ами и да вземат властта. Ще обърна внимание на партия, която е хвърлила око на хисарската община.

 • Както знаем, Цветан Цветанов има опит в създаването на структури по общини. Преди десетина години той обходи цялата страна, за да създаде партия ГЕРБ. И не само я създаде, а я укрепи да властва повече от десет години.

 • Още миналата година Цветан Цветанов, който беше изгонен от ГЕРБ, след мълчанието си доста време се раздвижи и започна обиколка на страната, за да създаде структури на новата си партия „Републиканци за България“. Пловдив беше притегателен център за него и той избра града, за да определи координаторите си по области. За област Пловдив координатор стана Георги Пилeв. Беше взето решение и за временни общински ръководители на „Републиканци за България“. Името на един общински съветник - Борис Витев от Хисаря свързваме с местна коалиция СДС / СДС, АБВ/. Той стана общински съветник, без да е член на СДС, а от гражданската квота. Борис Витев ще ръководи партията на Цветанов в община Хисаря.

 • Ето какво каза пред мен областният координатор - Георги Пилев:

 • -Г-н Пилев, вие защото сте кръвно обиден на СДС заради това, което стана във вашата организация ли преминахте към партията на г-н Цветанов?

 • -Не, това не е емоционално решение. Това е решение, което взехме с колегите от повечето общински организации на територията на Пловдив област. Сметнахме, че с това ръководство, което беше в последната година, година и половина, партията се изразходва от съдържание и в момента е всичко друго, но не и политически субект. В проекта на г-н Цветанов видяхме много допирни точки като идеология и ценности, които изповядваше СДС преди няколко години. Това е основната причина да станем част от проекта на Цветанов

 • -Как се спряхте на Борис Витев ? Някой ви го препоръча или и неговите идеи са близки до вашите?

 • -Неговите идеи също са близки до нашите. Познаваме се от дългогодишно сътрудничество с г-н Витев.

 • -Във всяко село ли ще търсите ваш представител?

 • -По принцип се прави структура във всяко населено място, така е по устав. Нормално е да го спазваме, защото, когато търсиш политическо доверие сред избирателите, е нормално да уважаваш собствения си закон и да се съобразяваш с националните закони.

 • -С какво ще привлечете избирателите на Хисаря към партията на г-н Цветанов?

 • -Всяка една община си има определена специфика. Ние ще се придържаме основно към насоките, които получим за национална кампания. Това е въпрос на национален дебат. Още не е започнал, но ще стигнем до момент, в който всяка една община ще има специфика на провеждане на кампанията. Всяка една община си има проблеми, които трябва да бъдат решавани.

 • -Вие знаете, че кметът на община Хисаря е от ГЕРБ. Ще търсите ли допирни точки с ГЕРБ или те ще бъдат със СДС?

 • --Ще търсим допирни точки с всички свободомислещи граждани на общината, които изповядат дясно- центристки ценности и имат дясно центристка визия за политиката.
  -А не се ли страхувате, че заради коронавируса ще спадне много процентът на избирателите?
  -Определено една по- ниска активност работи за партията на статуквото, защото те са с твърдо ядро. Ние разчитаме на висока активност, за да може повечето хора, които не са доволни от статуквото, да търсят алтернатива. Смятам, че бихме могли да бъдем една реална алтернатива на статуквото.
  -Мислили ли сте вече за предизборен щаб, защото времето лети. На 28 февруари се отваря предизборната кампания.
  -Точка по точка ние ще следваме това, което ни е спуснато от централното ръковоство.

 •                                            Едно интервю  на Ирина Кирилова              Тракийски Свят

ЕТИКЕТИ: България.;

Коментари

Анонимен
#1 от СДС
05 Януари, 2021 | 17:39
Напиши отговор
Оценка: +14
НЛО пееха една пасен: Ние сме със тая, която е на власт
Анонимен
#2 от Как?
05 Януари, 2021 | 19:20
Напиши отговор
Оценка: +13
Ако не беше Найден Павлов кандидат за кмет, Витев нямаше да е съветник от СДС, сега път - Цветанов. А стига бе, хисарски парадокси.
Анонимен
#3 от нов
13 Януари, 2021 | 12:19
Напиши отговор
Оценка: +21
Когато.Гатьо Султанов стана общински съветник.майка му беше пенсионирана.Майката наБорис Витев е пенсионерка и работи в ВМА/военен санаториум/гр.Хисаря.Ще си отиде ли.след като той става шеф на партия.
Анонимен
#4 от Осведомен
14 Януари, 2021 | 08:52
Напиши отговор
Оценка: +9
Ами то във военния само тя ли е пенсионерка, пълно е с такива
Анонимен
#5 от Така.........
14 Януари, 2021 | 08:57
Напиши отговор
Оценка: +5
Ще има ли избори изобщо? Сега намалявали болните, защото се ваксинирали. А на 28 март някой може ли да каже що ще стане? И уж намаляват, а болниците пълни, всеки ден камбаната бие в нашето село.
Анонимен
#6 от 3
14 Януари, 2021 | 14:43
Напиши отговор
Оценка: +6
Ама едната работеше в общината, има разлика. Какво се случва с администрацията? Ще я намаляват ли ще я увеличават ли на следващата сесия?
Анонимен
#7 от Служител
14 Януари, 2021 | 14:50
Напиши отговор
Оценка: +5
Чакаме новия шеф на горите
Анонимен
#8 от те
14 Януари, 2021 | 17:44
Напиши отговор
Оценка: +6
Да но разликата е огромна. Т.Султанова сама напусна работа амайката на Витев започна с пред изборната кампания.Вече се разнасят торбички из Хисаря.
Анонимен
#9 от През погледа на Айсман
15 Януари, 2021 | 00:47
Напиши отговор
Оценка: +13
Две от държавните хранилките в град Хисаря , са "Военния санаториум", там работи сестрата на една Калинка - Атанас? и" Вик Хисаря" , тук работи братът на друга Калинка - Стоян? Също са назначени хора , роднини и съратници на Хисарските -Калинки ! Братя сестри ,братовчиди и сватове! За да е още по корумпираща картината ,трябва да добавим Община Хисаря, тук е назначена и съпругата на друга Калинка - Стоян! и "ОСЗ," Хисаря не прави изключение като "собственост" на няколко Калинки от Агрокомерс 98!! Задавам си въпроса, дали такава е картината и във РПУ - Хисаря???? Въпроса трябва да бъде зададен, кой и за какви заслуги ,назначи Началника на РПУ Хисаря? Но има и въпрос, който е преди този, кой и защо уволни Камен Радев ???
Анонимен
#10 от Картинка от Хисаря
15 Януари, 2021 | 09:15
Напиши отговор
Оценка: +3
Колко добре е очертана кадровата политика на Хисаря! А сега като една калинка влиза в цветановата партия колко калинки ще станат? Няма ли да се намерят насекоми, които най- после да ги погълнат или ще стават все повече? В природата калинките са полезни, но в политиката на Хисаря стават опасни.
Анонимен
#11 от Избирател
15 Януари, 2021 | 09:20
Напиши отговор
Оценка: -2  +3
Абе как така Радев му дойде на ума, че на 4 април е Великден. Целият католически свят ще празнува и изведнъж - избори. тоя е пълен разделител на народа, да разваля празника на хората, да стават от масата и да отиват да гласуват
Анонимен
#12 от Читател
18 Януари, 2021 | 12:05
Напиши отговор
Оценка: 0
отговор на #10 »
Така създадените ," Калинкини партий" , се кандидатират , за да могат да попаднат в класацията за ОПГ, Организирана Престъпна Група, което отговаря ,на критерийте за иметото и! Този" политически фашизъм" от една група престъпни елементи, създава отвръщение от всичко , създадено, да граби средства които , са за всички граждани на тази община, без съмнение е грозно , пошло и отвръщаващо???
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.