НОВА ПАРТИЯ В ХИСАРЯ

Автор: Няма коментари Сподели:
 • Започна една година, в която ще има избори. Ще избираме народни представители. Както каза президентът, няма да отмени датата 28 март, защото така било по конституция. Социолозите пък казват друго – заради пандемията от коронавируса, гласувалите щели да бъдат 15 процента от населението. Всеки е свободен, всеки сам решава да отиде ли да гласува и кого да предпочете. По – важното е, че и за тези избори в политическата игра искат да влязат нови играчи. И не само да влязат, ами и да вземат властта. Ще обърна внимание на партия, която е хвърлила око на хисарската община.

 • Както знаем, Цветан Цветанов има опит в създаването на структури по общини. Преди десетина години той обходи цялата страна, за да създаде партия ГЕРБ. И не само я създаде, а я укрепи да властва повече от десет години.

 • Още миналата година Цветан Цветанов, който беше изгонен от ГЕРБ, след мълчанието си доста време се раздвижи и започна обиколка на страната, за да създаде структури на новата си партия „Републиканци за България“. Пловдив беше притегателен център за него и той избра града, за да определи координаторите си по области. За област Пловдив координатор стана Георги Пилeв. Беше взето решение и за временни общински ръководители на „Републиканци за България“. Името на един общински съветник – Борис Витев от Хисаря свързваме с местна коалиция СДС / СДС, АБВ/. Той стана общински съветник, без да е член на СДС, а от гражданската квота. Борис Витев ще ръководи партията на Цветанов в община Хисаря.

 • Ето какво каза пред мен областният координатор – Георги Пилев:

 • -Г-н Пилев, вие защото сте кръвно обиден на СДС заради това, което стана във вашата организация ли преминахте към партията на г-н Цветанов?

 • -Не, това не е емоционално решение. Това е решение, което взехме с колегите от повечето общински организации на територията на Пловдив област. Сметнахме, че с това ръководство, което беше в последната година, година и половина, партията се изразходва от съдържание и в момента е всичко друго, но не и политически субект. В проекта на г-н Цветанов видяхме много допирни точки като идеология и ценности, които изповядваше СДС преди няколко години. Това е основната причина да станем част от проекта на Цветанов

 • -Как се спряхте на Борис Витев ? Някой ви го препоръча или и неговите идеи са близки до вашите?

 • -Неговите идеи също са близки до нашите. Познаваме се от дългогодишно сътрудничество с г-н Витев.

 • -Във всяко село ли ще търсите ваш представител?

 • -По принцип се прави структура във всяко населено място, така е по устав. Нормално е да го спазваме, защото, когато търсиш политическо доверие сред избирателите, е нормално да уважаваш собствения си закон и да се съобразяваш с националните закони.

 • -С какво ще привлечете избирателите на Хисаря към партията на г-н Цветанов?

 • -Всяка една община си има определена специфика. Ние ще се придържаме основно към насоките, които получим за национална кампания. Това е въпрос на национален дебат. Още не е започнал, но ще стигнем до момент, в който всяка една община ще има специфика на провеждане на кампанията. Всяка една община си има проблеми, които трябва да бъдат решавани.

 • -Вие знаете, че кметът на община Хисаря е от ГЕРБ. Ще търсите ли допирни точки с ГЕРБ или те ще бъдат със СДС?

 • –Ще търсим допирни точки с всички свободомислещи граждани на общината, които изповядат дясно- центристки ценности и имат дясно центристка визия за политиката.
  -А не се ли страхувате, че заради коронавируса ще спадне много процентът на избирателите?
  -Определено една по- ниска активност работи за партията на статуквото, защото те са с твърдо ядро. Ние разчитаме на висока активност, за да може повечето хора, които не са доволни от статуквото, да търсят алтернатива. Смятам, че бихме могли да бъдем една реална алтернатива на статуквото.
  -Мислили ли сте вече за предизборен щаб, защото времето лети. На 28 февруари се отваря предизборната кампания.
  -Точка по точка ние ще следваме това, което ни е спуснато от централното ръковоство.

 •                                            Едно интервю  на Ирина Кирилова              Тракийски Свят

Предишна статия

Веселин Орешков: Съзнателната Промяна е условието за оцеляване в Прехода (ИНТЕРВЮ)

Следваща статия

Ясно е, че е Господ, НО ЗАЩОООО?

Други интересни