... базата е затворена, за сега никой не я използва, никой не е пристигнал в детския санаторум!

13 Ноември, 2020
11 коментара

Инж. Пенка Ганева – кмет на община Хисаря съобщи, че никой не я е питал, нито са и искали мнението дали да използват детския санаториум в Хисаря за място, в което да се диагностицират болни от коронавирус. 

Столът, за който съобщиха от Българската нацианална телевизия, щял да определя дали пациентът е носител на вируса. 

Инж. Ганева каза, че няма намерение да отива в детския санаториум, за да види какъв е този стол. Достатъчно болни има в Хисаря, наближават 100, достатъчно проблеми има в общината, за да се занимава и с неща, на които не може да повлияе. 

Макар, че е предвидено  детският санаториум да се използва само , ако капацитетът на пловдивските болници не достигне, базата е подготвена. 

Това научих от Специализирани болници за рехабилитация. 

Столът, който  ще измерва температурата , кислорода в кръвта и други специфични за опасния вирус симптоми е готов, базата е затворена, за сега никой не я използва, никой не е пристигнал в детския санаторум.

Решението за детския санаториум не е нито от местната власт, нито от Специализирана болница за рехабилитация в Хисаря! Това е решение от София.

                                                                                     Тракийски Свят                                   Детският санаториум в Хисаря...


В град Хисаря стартира обособена COVID зона, в която ще се извършват първоначални прегледи и консултации и взимане на проби. Звеното е обособено в бившия детски санаториум към Специализирани болници за рехабилитация на курортния град.


Детският санаториум към Специализирани болници за рехабилитация в Хисаря беше преструктуриран в COVID зона. Според заповедта на здравният министър подобни звена трябва да бъдат изградени извън обсега на болниците, в които се лекуват незаразени пациенти. 

В ковид зоната ще се извършват първоначални прегледи и консултации и взимане на проби. В един от кабинетите на ковид зоната е разположен и стол за диагностика, който ще бъде в полза на пациентите. Там ще се извършват първоначалните прегледи.

Image title

                                                   https://www.vbox7.com/play:dfd3cb0322

https://www.tvevropa.com/2020/11/detskiyat-sanatorium-v-hisarya-zaraboti-kato-covid-zona/

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Бог да ни пази!
13 Ноември, 2020 | 14:35
Напиши отговор
Оценка: -8  +9
А така! В най- чистия град ли намериха свободно място?
Анонимен
#2 от Въпроси
13 Ноември, 2020 | 22:43
Напиши отговор
Оценка: +15
Ами нали, за да се отвори този санаториум първо е нужно да има отопление, да има лекари, медицински сестри, санитари, охрана...Ще ги пуснат отгоре ли? И всичко ли му е наред вътре след прословутия ремонт, за който дадоха милиони и накрая изчезна боята за фасадата?
Анонимен
#3 от Ирина
13 Ноември, 2020 | 22:47
Напиши отговор
Оценка: +13
Знаеш ли, че цял ден съм звънила в различни ведомства в София, за да питам точно това и никой не вдига телефона?Хвърлят думи ей така, а как ще се организира цялата работа в един занемарен санаториум, никой не мисли.
Анонимен
#4 от 123
14 Ноември, 2020 | 14:13
Напиши отговор
Оценка: +1
https://www.tvevropa.com/2020/11/detskiyat-sanatorium-v-hisarya-zaraboti-kato-covid-zona/ Това ще отговори на голяма част от въпросите Ви.
Анонимен
#5 от Тв европа
14 Ноември, 2020 | 17:57
Напиши отговор
Оценка: +10
Видеото показва един кабинет и коридор, обновен. Изглежда всичко е наред, но дали?
Анонимен
#6 от Антикомунист
15 Ноември, 2020 | 20:19
Напиши отговор
Оценка: -13  +10
Хич не се плашете. корнелия заяви, че БСП ще спаси българския народ сега, когато има коронавирус. Как, бе Корнелийке? Ще го стреляш ли, ще го давиш ли, ще го гориш ли този пусти вирус? Защото ако смяташ, че ще спасиш българския народ като БСП спечели изборите, дълбоко се лъжеш. Това никога няма да стане и нито ще станеш Жана Д,Арк, нито ще седнеш на министър- председателския стол. Абе, някои хора не виждат какво става около нас. Я да се огледат, па да си намерят мястото, което преди 30 години трябваше да им отреди Желев - вън от властта.
Анонимен
#7 от До антикомунист
15 Ноември, 2020 | 22:08
Напиши отговор
Оценка: -3  +15
Много си прост!
Анонимен
#8 от Austinbet
19 Ноември, 2020 | 10:16
Напиши отговор
Оценка: -1  
Рекомендую эту юридическую компанию, как добросовестного и надежного партнера, готового идти навстречу клиентам. Особенно меня порадовала отличительная черта сотрудников фирмы - оперативность в работе и готовность быстро реагировать на форс-мажорные обстоятельства, возникшие у заказчиков и приспосабливаться к ним. Убедился в этом лично, когда понадобилась услуга Банкротство физических лиц под ключ цена. Сроки поджимали. В итоге сотрудники проделали всё грамотно, быстро и аккуратно. Высокая организованность и профессионализм сотрудников данной юридической фирмы - неукоснительное свидетельство их дальнейшего успеха и востребованности!
Анонимен
#9 от Austinbet
19 Ноември, 2020 | 13:53
Напиши отговор
Оценка: -1  
Хочу посоветовать эту юридическую компанию, как добросовестного и надежного партнера, готового идти навстречу клиентам. Особенно мне понравилась отличительная черта сотрудников компании - оперативность в работе и готовность быстро реагировать на форс-мажорные обстоятельства, возникшие у заказчиков и подстраиваться к ним. Убедился в этом лично, когда понадобилась услуга Вступление в наследство по завещанию. Сроки были небольшие. В итоге сотрудники проделали всё грамотно, быстро и аккуратно. Высокая организованность и профессионализм сотрудников данной юридической фирмы - неукоснительное свидетельство их дальнейшего успеха и востребованности!
Анонимен
#10 от Austinbet
19 Ноември, 2020 | 15:11
Напиши отговор
Оценка: -1  
Хочу посоветовать эту юридическую компанию, как добросовестного и надежного партнера, готового идти навстречу клиентам. Особенно меня порадовала отличительная черта сотрудников компании - оперативность в работе и готовность быстро реагировать на форс-мажорные обстоятельства, возникшие у заказчиков и подстраиваться к ним. Убедился в этом лично, когда понадобилась услуга Списание дебиторской задолженности. Сроки были небольшие. В итоге сотрудники проделали всё грамотно, быстро и аккуратно. Высокая организованность и профессионализм сотрудников данной юридической фирмы - неукоснительное свидетельство их дальнейшего успеха и востребованности!
Анонимен
#11 от Austinbet
19 Ноември, 2020 | 16:45
Напиши отговор
Оценка: -1  
Советую эту юридическую компанию, как добросовестного и надежного партнера, готового идти навстречу клиентам. Особенно мне понравилась отличительная черта сотрудников этой организации - оперативность в работе и готовность быстро реагировать на форс-мажорные обстоятельства, возникшие у заказчиков и подстраиваться к ним. Убедился в этом лично, когда понадобилась услуга Очередность наследования в Москве. Сроки поджимали. В итоге сотрудники проделали всё грамотно, быстро и аккуратно. Высокая организованность и профессионализм сотрудников данной юридической фирмы - неукоснительное свидетельство их дальнейшего успеха и востребованности!
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.