… базата е затворена, за сега никой не я използва, никой не е пристигнал в детския санаторум!

Автор: Няма коментари Сподели:

Инж. Пенка Ганева – кмет на община Хисаря съобщи, че никой не я е питал, нито са и искали мнението дали да използват детския санаториум в Хисаря за място, в което да се диагностицират болни от коронавирус. 

Столът, за който съобщиха от Българската нацианална телевизия, щял да определя дали пациентът е носител на вируса. 

Инж. Ганева каза, че няма намерение да отива в детския санаториум, за да види какъв е този стол. Достатъчно болни има в Хисаря, наближават 100, достатъчно проблеми има в общината, за да се занимава и с неща, на които не може да повлияе. 

Макар, че е предвидено  детският санаториум да се използва само , ако капацитетът на пловдивските болници не достигне, базата е подготвена. 

Това научих от Специализирани болници за рехабилитация. 

Столът, който  ще измерва температурата , кислорода в кръвта и други специфични за опасния вирус симптоми е готов, базата е затворена, за сега никой не я използва, никой не е пристигнал в детския санаторум.

Решението за детския санаториум не е нито от местната власт, нито от Специализирана болница за рехабилитация в Хисаря! Това е решение от София.

                                                                                     Тракийски Свят

                                   Детският санаториум в Хисаря…


В град Хисаря стартира обособена COVID зона, в която ще се извършват първоначални прегледи и консултации и взимане на проби. Звеното е обособено в бившия детски санаториум към Специализирани болници за рехабилитация на курортния град.


Детският санаториум към Специализирани болници за рехабилитация в Хисаря беше преструктуриран в COVID зона. Според заповедта на здравният министър подобни звена трябва да бъдат изградени извън обсега на болниците, в които се лекуват незаразени пациенти. 

В ковид зоната ще се извършват първоначални прегледи и консултации и взимане на проби. В един от кабинетите на ковид зоната е разположен и стол за диагностика, който ще бъде в полза на пациентите. Там ще се извършват първоначалните прегледи.

Image title

                                                   https://www.vbox7.com/play:dfd3cb0322

https://www.tvevropa.com/2020/11/detskiyat-sanatorium-v-hisarya-zaraboti-kato-covid-zona/

Предишна статия

В държавата на ГЕРБ всичко е възможно

Следваща статия

Така правителството принуждава 1 504 088 души, по данни на НСИ, на възраст над 65 г. да пазаруват в кратък отрязък от време рано сутрин в зимен сезон…

Други интересни