ГОРЕЩО ЩЕ Е НА СЕСИЯТА НА 21 ЮЛИ В ХИСАРЯ

19 Юли, 2020
22 коментара

Когато на местните избори през октомври 2019 година инж. Найден Павлов беше кандидат на коалиция СДС / СДС, АБВ/ за кмет на община Хисаря, не успя да стигне до втори тур. Няма да коментирам как със 160 гласа инж. Пенка Ганева, кандидат на ГЕРБ спечели пред Ива Вълчева, кандидат на БСП. Само ще припомня, че тогава Найден Павлов между първи и втори тур направи изявление, че стои твърдо зад кандидатурата на Ганева и подкани избирателите си да я подкрепят. Естествено, за това мнозинството му се  отблагодари и го направиха председател на Общинския съвет.

     Ако мислите, че на Найден Павлов му е лесно, лъжете се. От една страна той трябва да се съобразява с докладните на общинската администрация, които трябва да влизат в дневния ред, а от друга – двама политически лидери не винаги са съгласни с това. И кой да слуша човекът? На кметския стол е жена, която може да тропне по масата, а в мииналия мандат председател на комисията по устройство на територията, инфраструктура и благоустрояване беше съветник, който винаги беше упрекван, че не помага на инвеститорите. А сегашният председател на тази комисия как помага, ще разберете малко по- долу.

     Нека си спомним, че на 23 юни имаше много спорна сесия и се взеха решения, част от които  според юристите на Областна управа не са законосъобразни. И затова Дани Каназирева върна три от тях обратно и даде нареждане да бъдат разгледани от съветниците отново и грешките да се поправят.

      Едното беше по докладната на Стоян Чолаков, който точно тогава реши  да напише докладна до Общинския съвет, в която посочи нарушения от страна на председателя на Управителния съвет на МИГ. Той самият поиска от съветниците прекратяване на собствеността между него и общината на 211 кв. м. За тях имаше определена цена от лицензиран оценител, но за да покажат колко са силни, мнозинството увеличи цената на 21 хил. лв. Десет гласуваха ЗА, седем се ВЪЗДЪРЖАХА. В Областната управа от приложените документи установяват, че Стоян Чолаков се легитимира като собственик на 827 кв.м., а 211 кв. м. са общинско място с неприложена улична регулация. Според юристите на Областната управа хисарските съветници са нарушили два закона: Закон за общинската собственост и Закон за устройство на територията. Затова връщат решение № 149, взето на 23 юни, обратно в Общинския съвет. Председателят на Общинския съвет предлага да отменят решението си.

     Другото върнато решение е свързано с Правилника за работата на Общинския съвет и взаимодействието му с комисиите. Съветниците изменят правилника, но това е незаконосъобразно – смятат от Областната управа. Според тях трябва да се измени правилника чрез нормативен акт. Изменението трябва да е с нова редакция на изменения текст и да се формулира в отделен параграф за всеки член. Найден Павлов е съгласен с тълкуването и предлага промяна.

     С решение № 153 Общинският съвет не приема да обяви за частна общинска собственост имот 000506. ЗА са гласували седем, а девет са се ВЪЗДЪРЖАЛИ. Юристите на областта посочват четири решения на Върховния административен съд и определят решението като немотивирано и необосновяно, тъй като в мотивите е записано: „Да не се приеме решението“ Липсва мнозинство.

Да обясня, че става дума за десет декара имот, купен на ТЪРГ от инж. Ненко Костов по време на предишния мандат на инж. Ганева. Има решение на Общинския съвет, че пътят е разделен, но няколко пъти това решение не може да мине, макар че този път води САМО до имота на Костов и той има инвестиционни намерения. Не мина и с докладната на Гатьо Султанов, внесена на 23 юни 2020 година.Според кмета няма никакви проблеми това решение да се вземе от съветниците. Но Найден Павлов предлага на съветниците да не се съгласят с мотивите на Областната управа и да си прегласуват старото решение.

Инж. Павлов, много е трудно да стоиш между две огнища. В даден момент едното може да пламне и да ви подпали. Ясно е кой не иска да се определи статута на този имот. И вие сте между кмета и лидерите на две партии и не можете да не угодите на тези, които ви направиха председател, а в същото време между първи и втори тур на изборите работихте за победата на сегашния кмет.

     Сесията на 21 юли е отворена за граждани. Започва в 13 часа в залата на общинската администрация и съветниците ще разгледат повече от двадесет точки в дневния ред.

                       ТРАКИЙСКИ СВЯТ                                                                    Ирина Кирилова

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от БоЯнг
19 Юли, 2020 | 23:32
Напиши отговор
Оценка: -1  +10
Аз угасналите обувам и си мисля честно ,че на Найден Павлов му е лесно. От една страна той , под женски строй. се съобразява с докладните не се дава на общинската администрация, макар и с лицемерна адмирации, в дневния ред, сюжет куплет но проблем няма 6-5, всичко е наред. а от друга – като дойде дема, двама политически лидери не винаги са съгласни с това и онова"simple защо се бърка в чуждата хава"?" И кой да слуша негъра бял, щом вече се е уял ? На кметския стол е ИСТИНСКА ЖЕНА, която може да тропне по масата ей сега а.а.а а в мииналия мандат председател на комисията по устройство на територията, Скромния съветник, Винаги упрекван, че не помага на жителите а виросоноси с за разни инвеститори неалбиноси А сегашният Бачу на тази комисия що за бреме що за мисия....... ще разберете малко подлоу
Анонимен
#2 от приликите са случайни
20 Юли, 2020 | 00:47
Напиши отговор
Оценка: +12
СРЕЩА ПРЪВА СЪС СВЕКРЪВА Чудо-чучуято ма стигнá! От градо намерил си жена моя Ваньо догледника па кат иде и ми вика: -Утре ти довеждам снаа! Я са чуда и са маа- сватове не съм виждала ни чеиз е донасала. -Тука ли ша спи нощеска? -Модата така а днеска! Я са кръста с двете ръце и ша ми са пукне сръце! Де тава са а видело?! Ша са смее цело село! Цела нощ не съм мигнала ставам спала - недоспала, че невестата ша срещам та мекици да замесвам. Идат рано заранта. Я я гледам, а она суа чушка у снагата, а на дзвер прилича у главата. Па краката и кат скоби Таа какви деца ша ро̀ди?! А дано приличат на сино, иначе ша загрозат родо̀. Чекам да целува ръ̀ка А она ма гледа и са дръпа. Вика: ,,Здрасти, лельо Диди!" Я преглътам, да са не обиди. Донка!По паспорт съм Дона! Ма отде да знае таа кокона. Вика неще да еде мекици. -Нати сиренье със юбеница. -Диня!- важно отбелезва. Че не си ми на ръцете! Глезла! Мисла си и ма не свръта. Че кат та подбера с пръта, за градо ша фанеш пъта! Ваньо вика: ,,Тя е на диета пие фрешове по три шишета." А па мене ма изби на пот. Ай ша сръба и компот! Я такива колко съм виждала..... Баба ѝ се протокале си е изцеждала. Абе то до некъде е по-добре, щом не сака нищо да еде, че за Ваньо повече ша има, а па мамин той еде за трима. Ама гледам кат джуруляк ѝ устата. Ми они наполовината главата. Вика нещо ги била уголемила. Маре тебе чавка мозъко ти е изпила! Ако са ти приказките кат устата, требва да ма роват у земята- мисла си и ма пробожда у сръцето. Мале таа зачерни ми детето! -Скоро-вика- удължиха ми коса! Значи е плешива...Те така! А дано поне да а имотна, а она ми вика че е безработна. А па мене кръвното ми зе да рипа. Таа гледа важно и ми вика: -Ваньо обеща ми силикон в гърдите! Мале тоо ша продаде овците, то тава а сумати пари! От сега на пръсти го връти! Цел ден нищо не пофана. Таа глезена Богдана къща нема да връти! Мигар знае как да дой кози?! Ми да сложи на прасето?! Ми да накладе кюмбето?! Лааса и да готви не умее! А па Ваньо най-обича зее с тлъсто месо и сланина. Като гледам ква а молузкиня зейето ша го заго̀ри и от глад ша го умо̀ри. Вечерта ша легат, а па я мигар легам - ша слухта. Цела нощ у тъмното са блеща таа да му не напрай нещо. Гледам рано,рано заранта мойо Ваньо пръв стана̀. Тича с некакъв поднос по пижама гол и бос. Ту по дворо,ту в зимника яденье в леглото ша и носи вика. А па я кат пощурех качамилкята кат зех и за дрейте го фанах па кат с нея го подбрах. Викам: ,,Толкова години избира̀ баш па тоо мръзел ли избра? Яденьето да ѝ носиш у леглото?! Ми ша ни са смее селото! Нещо да не си окьоравел тоо мандрамуняк си довел? Ми она на нищо не прилича! Таа и макя ѝ я не обича! Он мълчи и не помръда. -Още утре да си тръга! Я си дудна , он са повръте и да я събуди отидѐ. Вика: ,,Булка,тръгай си зарана, а па я оставам си при мама!"
Анонимен
#3 от Пътят оправете, па се постегнете, че областта се смее и пред глупостта немее
20 Юли, 2020 | 08:20
Напиши отговор
Оценка: +10
Боянг да вземе да издаде книга. Много станаха сатиричните му изявления. Сега сериозно. Съветниците станаха вече за смях за този път от 120 кв.м. Четири години се мотаят за нещо, което е ясно като бял ден.
Анонимен
#4 от Костадинов
20 Юли, 2020 | 13:07
Напиши отговор
Оценка: +20
Дойде време да изринем боклука от Общината !
Анонимен
#5 от Ангел Данчевски
20 Юли, 2020 | 13:22
Напиши отговор
Оценка: +21
Шь го изриним буклука немь куй да турим сьму буклук у тоя прокьлнат град саму идиоти профани и тъпънари
Анонимен
#6 от Пенчо!!!!
21 Юли, 2020 | 11:45
Напиши отговор
Оценка: -9  
Правителството остана, внимавай в коя посока ще поведеш твоите шепа социалисти!
Анонимен
#7 от Костадинов
21 Юли, 2020 | 13:34
Напиши отговор
Оценка: +19
Не забравяй те, че всеки трябва да си получи заслуженото!
Анонимен
#8 от Я
21 Юли, 2020 | 15:44
Напиши отговор
Оценка: +24
Кажете какво стана с протестът на майките на сесията днес
Анонимен
#9 от Велко длъгия
21 Юли, 2020 | 17:05
Напиши отговор
Оценка: -24  +110
От къде на къде ще ми бутат сараите. Вие знаете ли кой е Велко Господинов
Анонимен
#10 от Копаме
21 Юли, 2020 | 18:15
Напиши отговор
Оценка: -1  +14
Решили до опаковат киното с рекламни пана и сфетодиоди.
Анонимен
#11 от 1211
21 Юли, 2020 | 21:19
Напиши отговор
Оценка: +44
Брауу на Пена упрусти, данаци на Бедната Калинка, Кущулак и сега ще украде децата уууууууу пумияри
Анонимен
#12 от Преминаващ
22 Юли, 2020 | 00:03
Напиши отговор
Оценка: -2  +10
Препоръчайте ми такси в града, на реномирана таксиметрова компания. За 3 дни почивка попадам все на селски тарикатбакшиши
Анонимен
#13 от Кочо Мочо
22 Юли, 2020 | 09:02
Напиши отговор
Оценка: -2  +37
Само изроди в тоя общимски сьвет и в общината посочете един праведенчовек в тая кочина само дяволски изчадия АНА ТЕМА
Анонимен
#14 от ТЪРТЕИ
22 Юли, 2020 | 10:33
Напиши отговор
Оценка: -1  +34
След като общината е в лошо финансово състояние защо първо търтеите в общинския съвет не дадат пример, като се откажат от заплатите си, а започват да съкращават в детските градини и да режат от храната на децата. Такава наглост...пълни боклуци...Пена да си подава оставката, страшна селянка...да си отива в Паничери с калинката и с бойко да си пасе овцете...ВЪН МУТРИТЕ ОТ ОБЩИНА ХИСАРЯ!
Анонимен
#15 от не спете хора
22 Юли, 2020 | 11:41
Напиши отговор
Оценка: -2  +36
Докато търпим калинката и бойко шивача в общинския съвет, ще им сърбаме попарата.Тези не се срамуват да гласуват за неща, от които лично се облагодетелстват. Да плащат 1/5 от данъците, да са против вдигането на такса нощувка, да им се дават земите и пасищата без търг и животни, да изорат близо 5 хиляди декара общински пътища, за да налапат по 70 лв субсидий.Ще храните децата с кетъринг фирма ,защото на празника на калинката за 50 годишнината, гостите също бяха нахранени от фирма за скетъринг в ТРончовия рестурант. Още много неще ще видите от тези алчни хора, защото са развили синдром, израствайки в не нормална семейна среда. Докато гражданите не вземете нещата в свой ръце, като тези майки, няма как да ви помогнат съветниците от лявата страна,поради липса на мнозинство.Бъдете смели и успех.
Анонимен
#16 от БРАВО!!!
22 Юли, 2020 | 11:51
Напиши отговор
Оценка: +11
Браво на Гатьо! Припомни им какви решения са си гласували тези самозабравили се лумпени. Гражданите, които го подкрепиха на изборите, не успяха да получат равнопоставеност, защото платения вот натделя , но сега можете да промените нещата присъствайки на всяка сесия, гледайки, как гласуват самозабравилите се лумпени и техните слуги.
Анонимен
#17 от горещо
22 Юли, 2020 | 12:51
Напиши отговор
Оценка: -4  +19
Горещо я. Като беше изгорял климатика ;)
Анонимен
#18 от Пропуск
23 Юли, 2020 | 19:47
Напиши отговор
Оценка: +22
На сесията Ганева каза, че тя нищо не решава, решава Общинският съвет. И пропусна да каже, че решава мнозинстовото от ГЕРБ и СДС, че БСП и СП "Български път" искат отмяна на решението на кетъръниг при децата. Майките ми харесаха, искат икономически анализ, че наистина този тип хранене ще е по -ефтиино. Това е бъдещето, ще се научат и как се прави подписка, и как се отстояват права. Успех!
Анонимен
#19 от Kolyu
24 Юли, 2020 | 10:51
Напиши отговор
Оценка: +10
Kazafa oste Che na kushtilaka ste mu pravat kanalizatsiq I Kazafa Che ste butat s poltzia barakite na velko
Анонимен
#20 от За майките
24 Юли, 2020 | 20:32
Напиши отговор
Оценка: -1  +35
Една шепа майки смело се изправи срещу решението за кетъринга и показа на всички останали майки по домовете си как се отстояват права! Това че подписката не е била по правилата доказва единствено че никоя партия не ги дирижира. Иначе щеше да е изрядна! Браво, момичета!
Анонимен
#21 от Една шепа отворена за шамар до 20
26 Юли, 2020 | 21:48
Напиши отговор
Оценка: -6  +25
Трябва здрава мъжка ръка за кмет. Няма да се даваме на стачкуващи мами и лелки изкарани от нафталина на МИГа и общинските съветници и лавандулата на градските бекове. Ако бяхме избрали Чулака още преди няколко петилетки за кмет, нямаше да търсим друг. Щеше със здрава ръка да удари по масата и да спре мафията още в зародиш. Но уви "...мой мили Августин, всичко е свършено"
Анонимен
#22 от Ирина
27 Юли, 2020 | 10:01
Напиши отговор
Оценка: -4  +11
Свети Пантелеймон да пази всичките ни читатели от лоши болести, от лоши мисли, от лоши постъпки и да лекува душите ни, които винаги имат нужда от съпричастие! Честит празник на църквата в Хисаря! Запалете свещ за здарве и благополучие!
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.