ПЕТНАДЕСЕТ ЛАЛЕТА - Хисаря

23 Август, 2020
9 коментара

През изминалия уикенд -  на 14 и 15 август 2020г. хубавата българска песен и красивите детски гласове огласиха Спа столицата на Балканите – Хисаря. 

В продължение на два дена при стриктно спазване на противоепидемичните мерки се проведе осмото издание на Националния младежки конкурс с международно участие за изпълнители на популярна песен „15 лалета“.

Конкурсът отново бе под патронажа на вицепрезидента на Република България г-жа Илиана Йотова. Министерството на културата и тази година включи събитието в своя национален календар.

След проведения предварителен on-line кръг, журито допусна до присъствения II етап само най-добрите 100 изпълнители от 31 населени места на България, представители на 37 музикални школи.

Основен организатор на събитието както винаги е Сдружение “Петнадесет лалета” със съорганизатори: Община Хисаря,народно читалище “Иван Вазов”-гр. Хисаря, СОУ “Христо Смирненски”-гр. Хисаря и ОУ „Климент Охридски“ – гр.Хисаря.

            Младите изпълнители в двете конкурсни вечери бяха  оценявани от жури, включващо доказани професионалисти в областта на поп, рок и джаз музиката.

                   Председател:

Мими Иванова – почетен гражданин на гр. Хисаря

Развигор Попов – музикант, композитор и аранжор. Автор на голяма част от песните, които прозвучаха в конкурсната програма.

Валери Костов – музикант, композитор и аранжор, трикратен носител на Гран при през 2014 г., 2016 г. и  2018 г. в направлението за нови аранжименти „Ние и песента”.

Ефтим Чакъров  - музикант, композитор, аранжор и тон-режисьор. Една от големите надежди на съвременната българска поп и рок музика. Носител на много награди от музикални конкурси и фестивали в България и по света.

Аделина Колева – един от водещите музикални педагози през последните двадесет години в България в областта на поп, джаз и рок музиката

Ас.д-р Тихомир Радев - преподавател в Академията за музикално танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – гр. Пловдив.  През 2017 г. защитава образователна и научна степен доктор.

  • След двудневната оспорвана надпревара журито каза своята тежка дума.

  • Grand prix за втори път в  осем годишната история на конкурса остана в Хисаря.

  • Неин носител е 17 годишният Стилиян Пенков, който изпълни песента „Една девойка ме попита“.

  • I подгласник на Grand prixи носител на наградата на кмета – инж. Пенка Ганева, която подари статуетка и парична премия, спечели 17-годишната Симона Кръстева с изпълнението на един от най-големите хитове на Маргарита Хранова „Устрем“.

  • Наградата за най-добра вокална формация отиде в Бургас за „Морски песъчинки“ с музикален ръководител Милена Добрева. Те се представиха с песента на „ФСБ“, „Пак ще се прегърнем“.

  • Наградата за най-добро изпълнение на песен от репертоара на Мими Иванова журито присъди на Мария Стефани Чолакова от гр. Пловдив за изпълнението ѝ на песента „Надежда“.

  • Най-добре с песните по музика на маестро Развигор Попов се справи 14-годишната Борислава Гайкова от гр.Хисаря. За своето изпълнение тя беше избрала големия хит на Кичка Бодурова „Пак съм у дома“.

  • От творчеството на поета Живко Колев журито отличи като най-добър столичанинът Емин Ал-Джунейд, който се представи с песента на Орлин Горанов „Орис“.

  • Призът за най-добър музикален педагог в VIII-то издание на „15 лалета“ отиде в гр. Панагюрище за г-жа Нона Немигенчева.

  •                                       ЗА ТРАКИЙСКИ СВЯТ          -    ИВАН ДИМОВ

ЕТИКЕТИ: Хисаря;

Коментари

Анонимен
#1 от Музикални са
24 Август, 2020 | 09:30
Напиши отговор
Оценка: +6
Браво, че кметът е дал награда, браво на спонсорите
Анонимен
#2 от Гешев
25 Август, 2020 | 14:03
Напиши отговор
Оценка: +13
Подкараха Атанас Бочев. Дано стигнат до КАЛИНКИТЕ.
Анонимен
#3 от ???
25 Август, 2020 | 21:37
Напиши отговор
Оценка: +1
отговор на #2 »
И къде са го подкарали Бочев?
Анонимен
#4 от Информиран
26 Август, 2020 | 08:31
Напиши отговор
Оценка: +8
Започна мащабна проверка в Икономическа полиция в Пловдив, обект на проверката е началникът, който излязал в болнични
Анонимен
#5 от От лалетата, в икономическа полиция в Пловдив
26 Август, 2020 | 12:56
Напиши отговор
Оценка: +6
Проверяват имало ли е чадър върху крупни икономически нарушения и защо други са останали без последствия. И как се поболяват, когато започнат да ги разследват? Или се цапуркат някъде на морето?
Анонимен
#6 от ???
26 Август, 2020 | 14:28
Напиши отговор
Оценка: +1
отговор на #4 »
прах в очите
Анонимен
#7 от писано е
26 Август, 2020 | 18:44
Напиши отговор
Оценка: +5
Навсякъде.
Анонимен
#8 от До избирателите
27 Август, 2020 | 16:32
Напиши отговор
Оценка: +5
Техния идол,ще ги хвърли на кучетата,само и само,да си спаси кожата! Вервай те Му!
Анонимен
#9 от ??
02 Септември, 2020 | 21:28
Напиши отговор
Оценка: +2
Ще уволняват ли Бочев или ще му намерят ново местенце?
Добави коментар


Тракийски свят не толерира обидни коментари и спам. Некоректни коментари ще бъдат изтривани.