В интервюто си по бТВ в понеделник премиерът Борисов се държа както обикновено

Автор: Няма коментари Сподели:

Да, там е проблемът!Източник: БГНЕС

Гебрев помни, когато военните заводи, особено ВМЗ – Сопот бяха пред фалит. Нямаха заплати и поръчки, мизерстваха а аз правех всичко да ги спася. И ги спасихме, а сега работят както не са работили и в най-добрите си времена. Това заяви премиерът Бойко Борисов в интервю по бТВ. Той знае, че изрича лъжа, но му се иска българите да му вярват.

Борисов се държи с българите както се държат с него в чужбина – като към имбецил. Не знам дали на някои им харесва това, но за мен е дълбоко обидно. Защото става дума за откровени лъжи.

Истината в разказания от него случай е коренно различна. Не той, а Цветан Василев, на когото Борисов се е обадил тогава за помощ, е извадил 20 млн. лв от КТБ за заплати на служителите. Борисов днес лъже, защото Василев е в Белград, обвинен е в какво ли не, а банката му е срината. Борисов е с тези, които фалираха КТБ и лъже без да му мигне окото. Освен това е сигурен, че хората са забравили как се възмущаваше от една работничка на ВМЗ, която му изпрати глава лук, а „има златни пръстени по ръката си”…  

 В интервюто си по бТВ в понеделник премиерът Борисов се държа както обикновено – лъжеше на едро и за всичко. За съжаление водещият Хекимян не можа или не поиска да спре този Ниагарски водопад от ментосване…

 Да се коментират изречените от Борисов мисли е много трудно, ако не се потърси подкрепа от медицината като наука. За да го обори човек, трябва да се спира на всяка негова дума и да припомня каква е истината или какво е казвал друг път по същия повод. Къде сте санитари? – се превръща в екзистенциален въпрос…

 Бисерите на Бойко:

 „Певски не стои в сянката на Дунарит. Не общувам с него, за да кажа. Аз знам какво ми е казал министъра. Аз съм му казал да няма посредници на входа и на изхода на предприятията. Държавните предприятия да си печелят. Държавната Кинтекс да им продава продукцията, да има за заплати и малко печалба, за да има за полицаите, самолети, бетеери, дрехи за пожарникарите, аз си ги обичам… Ако остане време да продадат и на някои частни предприятия…”.

 „И в неговото шоу (Шоуто на Слави) има некачествени хора. Който иска да гледа тях, който иска – нас”.

 „Вижте в Щатите какво става. Трепят се по улиците. Страшно… И нито една шахта не поема вода. Там не трябва да остане един кмет. Тук шахтите работят”.

 „Можем да направим и космически кораб, но какво ще правим с него”.

 „Нека и те (карикатуристите от „Прас-прес”) спечелят демократично три мандата, пък тогава ще им гледам сеира и на тях”.

  „При нашето управление рекорден брой самолети са във въздуха. Завод си имаме, ремонтираме си ги, летят си… Три натовски хеликоптера си направихме… Ремонтирахме ги, де… Завода беше във фалит – дигнахме го. Десет милиарда искат военните. Е няма такива пари”.

 „България е в НАТО, на всички срещи на върха Русия е сочена като противник. Правим учения по докртината на НАТО, ние сме от блока, а да викаме, че Русия не ни е враг. По доктрина е. Пази Боже да не стане война. Ако стане война, ще се бием на страната на НАТО. Но имаме голяма полза от руските туристи. За газовия хъб също имаме полза от Русия. Ще си водим прагматичната дружба с Русия”.

 „В деня на отвличането не отидох в МВР, за да не ме видят похитителите. И те си имат разузнаване…”

 „Можем да направим магистралата (през Кресненското дефиле) на висящи въжета, но е много скъпа. Ще е единствена в света, ама трябват много пари…”.

 „Няма ден, няма миг, няма нощ – работим денонощно. Много добре работим”.

 „Аз не почивам – всеки ден имам някаква работа. Като бех по Варна се изкъпах един-два пъти – това е”.

 „Бих поверил внука си на българското образование. Особено сега”.

 Боже, няма ли край? Този човек няма ли някаква граница, предел?

 В същото време нито дума за разследването в САЩ по закона „Магнитски”, в което са замесени главният прокурор Царав и депутатът Пеевски, нито за връзките му с Пеевски и обществените поръчки, за разграбването на активите на КТБ, за корупцията в държавата, тромавата администрация, потъналите милиони за електронно управление, за отказа на Германия да бъдем приети в Шенген, за изследването на Галъп, в което всеки втори анкетиран заявява, че ГЕРБ е корумпирана партия…  

 Има няколко обяснения, според науката, за състоянието на Борисов.

 1. Той е патологичен лъжец. Това е болестно състояние. Става дума за зависимост. Зависимостите биват от: алкохол, хазарт, пари или власт… Всичките са опасни, но най-опасна е зависимостта от хора, които знаят тайните на въпросното лице, казва германският психиатър Емил Крепелин. Меркел може поне това да му обясни, докато му подхвърля пържолки…

 2. Борисов не лъже – вярва си. Много иска изреченото от него да съвпада с действителността. И си повтаря ли повтаря наизустените отговори, докато се самоубеди. Нещо като „премиерът е станал жертва на пропагандата, която сам прилага спрямо обществото”. Превръща се в жертва на медиафренията (пропаганда на властта чрез медиите) и халюцинациите, които проектира спрямо „и вие сте прости – затова се разбираме”. Заложник е на своето обкръжение, което го облъчва и зарежда с нереални цифри и факти за реалното положение. И понеже е некомпетентен по повечето теми – думите му са смешни и нелепи.

 3. Властта в България се е срастнала с организираната престъпност.Организирани престъпни групи владеят различните институции и структури и насочват финансирането към себе си. Начело на правителството е човек на сенчести структури. Там лидер е боса. Затова Борисов се държи като бос на банда, но иска да мине за бащица на народа. Аз ще лъжа, мамя, рекетирам, шантажирам и въобще правя каквото си искам, но никой не може да ме спре, защото сте слабаци.

 Част от българите приемат Борисов като водач, защото изповядват същата „ценностна” система – силният млати слабите и ги обира. Други не харесват “побойника”, но не намират сили да го отхвърлят.

 Зад граница Борисов предизвиква насмешки и снизхождение у лидерите на други страни. Меркел споделя, че му прехвърля в чинията пържолки…

 Това лекарите сравняват подобно поведение с отношението към имбецили, които се нуждаят от съвет, помощ, покровителство, одобрение…

 За Кремъл Никола Саркози, когато бе президент на Франция, бе „професионален лъжец”, заради позицията му за анексирането на Крим. Когато обаче казваше, че санкциите срещу Русия трябва да се преразгледат, Кремъл го титуловаше като „честен човек”. И все пак става дума за позиции по международни, глобални теми.

 Американски издания пък назоваха президента Путин „Лъжец на годината” през 2004 г. заради  думите: „Руският народ има право да знае истината за състоянието на страната и аз му я казвам”. (17 от споменатите от Путин статистики във въпросното интервю за успехите на руската икономика, финанси и правата на гражданите са били неверни и манипулирани.)

 Александър Пилцин, който списва руски православен сайт пише в своя статия следното: „Най-големите лъжци в световната история са Хрушчов и Горбачов. Те цитираха лъжите на предателя Солженицин за сталинските лагери в книгите му „Един ден на Иван Денисович” и „Архипелаг ГУЛАГ”, за да узурпират властта. Президентът Путин е истински демократ. Той призна, че Сталин е велик. Никакви лагери не е имало! Имало е демократично социалистическо общество, което е надминало по всички показатели капитализма”. Здравейте, имбецили, както се казва…

 Борисов е ограден от български пилциновци. Иска всички да сме такива.

 Но понеже все пак не всички сме имбецили, сме наясно, че живеем в разновидност на робовладелския строй, когато всичко зависи от големия робовладелец. От това дали е образован, тъп, добър, хитър, алчен, агресивен, простак и пр. Главният робовладелец – наш Бойко – има проблеми с робите. Мънички, несъществени, но все пак ги има. И те са:

 – Да осигури храна и облекло.

– Да осигури защита.

– Да осигури работа и място за живеене.

– Осигуряване на медицинска помощ.

– Да не допусне бунтове.

 Не успява да се справи и лъже като за световно. От нас зависи дали ще продължаваме да търпим лъжите му. Той ще спре, когато срещне съпротива.

Най-често лъжат глупаците и страхливците, твърди граф Филип Честърфилд. Това ни дава известни шансове, защото все още не всички умни хора са заминали в чужбина.

Той ни пробва: Аз съм имбецил и вие сте имбецили… Предизвиква ни. Гаври се.

Не ви ли писна?!

                                       Д-р Димитър Попкутуев

https://frognews.bg/glasat-na-jabata/glasat/borisov-btv-zdraveite-inbetsili-zapiski-psihiatara.html

Предишна статия

Огнян Стефанов: Борисов ни лъже, мафията е окупирала държавата…

Следваща статия

За разликата между Борисов и Хенри IV

Други интересни